Proč jsem mladým členem KSČM?

kscmV současné době, době plné neustálého shonu, nedostatku času a stále se rozvíjejícího brutálního globalizovaného kapitalismu, založeného na zbídačování lidí, válečném běsnění a touhou kolonizace co největšího území armádou USA, si stále klademe otázku, proč tolik lidí volí nedemokratické strany v čele s ODS.

Hlavně lidé mladí tvoří velkou část voličů této modré strany. Tito lidé nejsou hloupí a nesouhlasí s většinou programu, ale volí je prostě z povinnosti mladých volit ODS – podle nich je to IN . Velkou roli hraje antikomunistická propaganda a vymývání mozků. Při získávání hlavně mladších sympatizantů a voličů naší strany bychom na to měli brát co největší zřetel! Proto je velmi dobré, že Vojta Filip, který nemá takové charisma jako Mirek Grebeníček, ale jde skutečně s dobou, zahájil a nastolil otázky omlazení, změnu organizační struktury strany, změnu image a kvalitní obměnu kandidátek s posílením nejen mladých, ale hlavně žen. Chápu, že se to nemusí mnoha lidem líbit, ale je to prostě nutné. Proto považuji sjezd strany v příštím roce za rozhodující a zlomový pro další vývoj komunistické strany v českých zemích. Pokud bude ono omlazení strany, změna organizační struktury, změna kandidátek s posílením radikálně levicové politiky strany a posilováním komunistické identity schváleno jen těsnou většinou, myslím, že se my, komunisté, odrazíme ode dna.

Protože bez práce nejsou koláče! Pokud se ale nic nezmění, bude to znamenat konec komunistické strany v českých zemích.

A proč jsem mladým členem komunistické strany? Samozřejmě, že to není jen kvůli odporu ke globálnímu kapitalismu, kolonizačním choutkám, válkám a budování protiraketového systému USA. Nejsem žádným fanatikem, který tvrdí, že před listopadem 1989 bylo vše fajn. Pokus o vybudování socialistické společnosti se i kvůli sovětskému modelu socialismu nezdařil. A právě pro ideály sociálně spravedlivé společnosti, kde budou mít lidé slušný plat a práci, která je baví, rovné právo na vzdělání a zdravotní péči, společnosti žijící v míru, bez korupce a kriminality, hluboce internacionální. Karel Marx, Bedřich Engels a V.I. Lenin, to jsou myslitelé, ke kterým se musíme vracet, jejichž myšlenky musíme více propagovat v našem programu, v našich vystoupeních, v našich materiálech. Ne fanaticky, ne dogmaticky, ale jak já říkám s elegancí, jak to koneckonců ve svým projevech a vystoupeních dělá Vojta Filip. Na závěr snad jen to, co je pro nás v nejbližší době nejdůležitější, boj proti radarové základně, boj proti již schválené deformě veřejných financí a hlavně rozhodující sjezd v příštím roce s dvojími volbami. Protože, jak tvrdím, a nejsem sám, zdražení rohlíků, elektřiny a zrušením či omezením sociálních výhod nám davy voličů jen tak nepřiláká!

René ZÁVIŠEK, Orlová

Haló noviny, 2. listopadu 2007

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.