Miloslav Ransdorf: Fides americana

logo Kdysi se mluvilo o fides austriaca, kdy se fides (víra) posunula ironicky do polohy věrolomnosti. Rakouská věrolomnost má dnes následníka v podobě americké věrolomnosti. Alespoň v očích české pravice.

Šokovaný šéf Senátu PČR Přemysl Sobotka dozvěděl z úst amerického velvyslance Grabera a později ministra obrany Gatese, že Američané vyjdou Rusům vstříc a budou aktivovat radar tehdy, kdy i Rusové usoudí, že tu je bezpečnostní riziko a že by v Brdech mohli být ruští vojáci. Vzpomněl jsem na Renčínův vtip, kde pán stojí po prsa v žumpě a říká: „Můj dvojitý Kalousův zákon zní. Dvakrát nevstoupíš do stejné řeky, ale do stejných sraček není počet vstupů omezen.“

Zajímavá lekce. Špičky ODS snad pochopí, že jsou pouze výměnnou mincí v širší hře, kde jde o kontrolu světových surovinových a energetických zdrojů. Rusko si počíná šikovně a na straně odpůrců radaru je nyní i francouzský president Sarkozy nebo německá kancléřka Merkelová. Američanům se nepodařilo věc udržet v rovině bilaterálních vztahů. Mohli bychom dávat najevo škodolibé uspokojení nad krachem „valašské diplomacie“. Američané ujistili, že Topolánek o věci věděl dopředu. Atejně jako lidé v Černínu. Věděli a čekali, až kladivo dopadne. Přes doklad jejich bezradnosti trváme my komunisté na tom, že nechceme u nás žádné vojáky cizí země. Ani ruské ne.

 

 

zdroj: www.ransdorf.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.