Zakonzervovaná bída a chlad

kscmDlouho přemýšlím o tom, proč KSČM nedovede oslovit větší spektrum voličů. Proč má stále svých víceméně 17 procent. Bohužel, strana je konzerva. Je to vedením? Ano. Vemte si takovou komunistickou stranu Moldávie. Byla zakázána a dneska tam mají i prezidenta. A jsou úspěšní.

KSČM nemá tah na branku, nemá vizi. Pouze přežívá.

Proto považuji za dobré, že na chystaném sjezdu kandiduje Miloslav Ransdorf. Kdyby vyhrál, bylo by to lepší pro stranu i voliče. Možná je to utopie, ale podle mě je to jediná šance jak tuhle stranu ještě zvednout a zastavit její pokles a propad. Strana je jako konzerva, nedokáže se vymanit z molochu dogmatických stínů a přizpůsobit politiku době. Ačkoliv je veřejnost nespokojena a práva občanů jsou pošlapávána, KSČM není tou stranou, která dokáže zvednou rukavici z ringu.

Bohužel, vítězství Míly Ransdorfa je zřejmě utopií, protože strana i nadále preferuje ve svých řadách průměrnost a podprůměrnost. A Míla je všechny převyšuje. Úspěch a znalosti jsou přeci v Čechách na škodu a KSČM v tomto není výjimkou. Miloslava Ransdorfa se partajníci bojí, a proto ho prý raději "uklidili" do Bruselu, aby jim nekazil kšefty. Také jsem někde zaslechl, že kdyby vyhrál Ransdorf, tak 3/4 lidi z vedení partaje vyletí.

Ptáte se jaké kšefty by kazil? Když jsem mluvil o té konzervě, měl jsem na mysli i dlouhý proces schvalování. Před časem zde byl návrh aby deník Haló noviny měl vlastní server, aby se web mohl upravovat a snáze spravovat. V internetové diskuzi jsem se dozvěděl, že už jednou nabízeli HaNo, že levicově orientovaní lidé sestaví tým programátorů a IT odborníků a udělají nový portál. Za minimální cenu, snad i zdarma… A že se jim Hano vychechtalo.

Mě bylo některými lidmi přímo řečeno. Zapomeň na to, nějaká změna jen tak neprojde. Protože horní patro – vedení partaje kšeftuje. To se nejdříve vybere “vhodná“ firma (někdo "zhora" rád dohodí), která navrhne předražené řešení a řádně si na tom namastí kapsu. Takové řešení vyhovuje oběma stranám partajníkům-kšeftařům i společnosti, která řešení dodá. Nevyhovuje jen politice a potencionálním voličům. Já tomu říkám dobře zajetá firma.

Od jisté doby mám názor, který mi jen tak někdo nevezme. Jestli se s touto situací něco neudělá, tak celá strana půjde do kytek a do několika let to můžou Ti co si říkají komunisté zabalit.

 

—————————————-

A poznámka na závěr. Vím, že redakci Haló novin zoufale chybí mladí lidé. Prý jich tam před několika lety několik bylo a velice nadějných. Bohužel, po nějaké době, když viděli jak to všechno fuinguje, jaké je pozadí a jaký chlad a špína prosakuje ze čtvrtého patra, raději odešli. A bohužel pro stranu – stali se z nich zuřiví antikomunisté.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.