Doněckým matkám poslali uřezané hlavy jejich synů

ukŠokující zprávy přišly z Donbasu, kde na základě v Minsku podepsaném souhlasu se zastavením bojových činností a zastavením střelby na jiho-východě země. Matkám vojáků, bránících svou zemi od trestních akcí vládních vojsk, junta poslala nevelké dřevěné bedničky v kterých byly….uřezané hlavy jejich synů.

Přesný počet takovýchto ,,zásilek“ stanovit zatím nelze, probíhá procedura identifikace ostatků i prověrka vojenským výborem Doněcké lidové republiky. Avšak všichni identifikovaní byli bojovníky sebeobrany DLR, kteří byli zajati vojáky v době těžkých bojů pod Doněckem.

Neoficiálně už jsou tato zvěrstva připisovány jednomu z trestních praporů, patřících židovi-oligarchovi a gubernátorovi Dněpropetrovské oblasti Igoru Kolomojskému, který nabral do těchto praporů radikály i trestance z nacionalistického hnutí ,,Pravý sektor“, vyznačující se svou krutostí a ultrapravicovými názory.

hlavy1

Ukrajinští představitelé se okamžitě pokusili obvinit – čečence, kteří se údajně nacházeli na územi  DLR a účastňovali se bojové činnosti na její straně. Avšak žádných důkazů účasti, jako i důkazů, že by se kavkazci na ukrajinském území nacházeli, předložit nedokázali.

Radikálové „Pravého sektoru“ se vyznačují svou krutostí, surovostí a nenávistí k ruským spoluobčanům. V průběhu vojenské kampaně nejednou se vyskytly důkazy o tom, že pro morální účinek oni zajatým vojákům uřezali uši a prsty. Kromě toho tito účastníci trestních akcí jsou známi i tím, že nejednou postříleli tzv. dezertéry – tady ty , kteří odmítali plnit rozkazy junty likvidovat civilní obyvatelstvo.

hlavy2

Experti konstatovali, že bojovníkům sebeobrany byly hlavy odřezány ne až po smrti, ale že odřezání hlavy bylo právě příčinou jejich smrti.

Zdroj: Ion24.ru, Publikováno:  10.09.2014, Stáhl z internet. str. Byra ÚV VKSB pro Ukrajinu, Moldávii a Přídněstří Petr Chodil

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.