Setkání proti základnám!

nezaklEvropští a světoví starostové, osobnosti a organizace vyjádří solidaritu se starosty z Brd v České republice Setkáním proti nukleárnímu zbrojení a novým vojenským základnám

Drazí přátelé,

Rádi bychom Vás srdečně pozvali na mezinárodní setkání v rámci kampaně Evropa pro mír ve spolupráci s Iniciativou Ne základnám, které se uskuteční 20. října v srdci Evropy, ve středočeských Brdech v obci Březnice, v dějišti jednoho z nejzajímavějších bojů za svobodu a demokracii v dějinách České republiky a možná i celé Evropy od roku 1989.

V České republice se už více než rok odehrává zápas nás občanů a starostů za naši svobodu rozhodnout o osudu naší země. Organizujeme nenásilné protesty, sbíráme podpisy za referendum, spojujeme organizace a občany z celé ČR proti vládě, která již nezastupuje naše zájmy. Přestože drtivá většina občanů ČR odmítá, abychom se stali hostitelskou zemí vojenské základny v rámci Národního protiraketového systému USA, vlády obou zemí neberou na názory nás občanů žádný ohled a vedou tuto planetu svými nebezpečnými rozhodnutími směrem k vyhrocování mezinárodního napětí a destrukci.

Nukleární zbrojení je problémem pro celý svět. Proto osobnosti z celého světa, jako například Noam Chomsky, Michail Gorbachov nebo Tadatoshi Akiba, starosta Hiroshimy, spolu s námi vyzývají k okamžitému jadernému odzbrojení a zastavení nového kola zbrojení.

Zveme Vás tedy společně se starosty brdských obcí na setkání, které si klade za cíl spojit síly a vyslat tak celé planetě zprávu, že si představujeme jiný svět. Svět bez nukleárních zbraní, hrozby válek, hladu a utrpení.

Věříme, že zástupci širokého spektra neziskového sektoru v ČR, by měli podporovat respekt k občanské společnosti a tedy referendum v tak závažné otázce. Svoji účast už potvrdili představitelé světových organizací jako například: Dr Kate Hudson a Sophie Bolt ( CND), Pol D’Huyvetter (Mayors for Peace  – 2020 Vision Campaign), Bruce Gagnon (Global Network Against Weapons & Nuclear Power in Space), Agneta Norbert (International Peace Bureau, Abolition 2000 Council, Swedish Peace Council and Network Against War) Rafael della Rubia („Svět bez válek“) a mnoho dalších.

Vyjádřete spolu s námi solidaritu a podporu starostům, kteří se snaží hájit demokracii a respekt k názoru občanů proti mocenským a vojenským záměrům USA.

Za kampaň Evropa pro mír Dana Feminová, czech@europeforpeace.eu, mobile: 777 711 911

za Iniciativu Ne základnám

Ivona Novomestská Ivona.n@email.cz

Pozvání od Jana Neorala, starosty obce Trokavec, která se jako první postavila v referendu proti výstavbě americké vojenské základny v její blízkosti

Vážené paní starostky, páni starostové,

dovolte mi, abych se pár slovy pro Vás připojil k pozvání. Starostové v České republice se začínají sjednocovat v odporu proti výstavbě amerického radaru v naší zemi. Ve sjednocení je síla. Naše arogantní vláda přehlíží názory tří čtvrtin obyvatel republiky. Pokud se starostové dále budou zapojovat do odporu proti radaru, donutíme vládu všímat si našich hlasů a řídit se míněním národa. Radar představuje pro mír v Evropě, ale i na celém světě, velké nebezpečí.

Přijeďte proto, prosím, i Váš hlas pomůže toto nebezpečí odstranit.

Jana Neoral, starosta obce Trokavec, Liga starostů proti radaru , člen “Starostů pro Mír”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.