M. Ransdorf : Zombie ve Strakovce

logoMirek Topolánek navenek překypuje elánem. Dává najevo své chlapáctví a valašskou zemitost.

     Ale politický život se z něj vytrácí. Jeho strana se chvěje o osud krajských voleb. Kraje byly základem moci ODS a hejtmani se tu chovali jako feudální páni. Lehce (a někde nejen lehce) mafiánské pozadí těchto skupin je lidem z regionů důvěrně známo. To vše teď může zmizet díky Topolánkově tržní, liberalizační vichřici. A lidem už  dochází, že liberalismus je protekcionismem těch, kdo mají ekonomickou a politickou moc.

Rozhádané a rozpory sužované koaliční strany je na tom personálně opravdu bledě. Vymydleno nebo u snědeného krámu. Polistopadové elity se prostě vyčerpaly a přežily. Topolánek neví, že je zombie, nikdo mu to zatím neřekl.
 
     Vše je jakoby v klidu. Sice jen 16% lidí podporuje premiérovy pokusy na živých lidech, ale jemu to nevadí. Jenom 30% lidí si myslí, že dnešní elita je morálně lepší než ta předlistopadová. Topolánkův příběh začíná připomínat příběh ze staré Číny. Byl prý jeden úžasně šikovný popravčí mistr. Jeho řez mečem byl rychlý čistý a skoro neznatelný. Jednou sekl a popravený se ozval. Vždyť nic necítím, mám hlavu na krku a mohu mluvit! Popravčí mistr pravil jen: sehněte se. A hlava upadla. Dříve nebo později bude nucen Topolánek také k sehnutí. A jeho politická hlava se skutálí dolů.

Ze stránek http://www.ransdorf.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.