Havel má krátkou paměť

logo Jsem  opravdu  velice  znechucen tím, co  více jak 20 let pro politiku tohoto  státu, ale nejen ji  představuje Václav  Havel. Když  slyším jeho pseudofilozofické elaboráty, kterými  tak rád  oblažuje občanskou společnost, vždy si  říkám, copak Václave, kdepak  je  Tvá  morálka a Tebou  tak  zdůrazňované morální hodnoty, kterými odsuzuješ  ty  druhé, ale  sám jsi se  jimi  v životě nikdy neřídil.

 

 Proto-že  Vaše  paměť  je  pamětí  extremně krátkou, divím se, co  že  jste to  vlastně se svými soukmenovci oslavovali. Pokud to  byl nějaký  „samet “ , pak si myslím, že toto slovo  bylo cíleně zneužito k vítězství nepravdy, lží a nesvobody a  navíc  se  vláda nevrátila do rukou lidu, ale jak  jste  před  nedávnem  řekl,  do rukou  mafie  všeho  druhu.
 
Samozřejmě nějak  jste  pozapomněl  říci, a  to   bude asi tou  Vaší velice  krátkou  pamětí, že velkou  měrou jste se o toto zasloužil  sám. Je  nehezké  lhát a  ještě  svalovat  vinu  na ty druhé a ze sebe dělat  na  jedné straně karatelé a  na druhé svatouška. Nechci  Vám připomínat  ty vodopády lží, kterými jste v roce 1989 častoval  Ty  druhé, když  jste se  rvali  k  moci, ono tyto fráze jsou i dnes  všeobecně známe a  z pohledu  minulosti, nebo chcete-li oněch let od převratu v této zemi se  potvrdilo, že  co  Vaše „ zlaté slovo “ pro tehdejší davy na náměstích, to z pohledu let  následných byla samá  lež.  Sliby, sliby, sliby, skutečnost  je  opravdu žalostná.

Myslím si, že I Vy, jste svými postoji, ale  i  omluvami  napáchal  daleko více škody, než  kterýkoliv Váš  předchůdce v prezidentské  funkci. Ideály  možná  hezké, ale  výsledek  opravdu  velice  žalostný.  Jsem dalek   toho, abych   zde  nějakým způsobem obhajoval politiku   Václava Klause, který  nese  na  všem stejný podíl  viny jako Vy, byl totiž  předsedou  vlády a také otcem  kuponové  privatizace, která  v konečné podobě  vyústila  k rozkradení  a vytunelování této  země. Ale za to, že   je  v otázce  Sudetských  Němců tak  neúprosný, má  mé absolutorium. Je  opravdu v tomto  jiný, neoblomný a chrání  tuto  zem i  když  už  pomalu  není ani co, když  vláda  a  veškerá  moc  je  již  pomalu v Bruselu a  naše  vláda, to je již  jen užvaněná patra  loutkoherců. Je  mi jasné, že  kdyby  jste  byl Vy na místě Václava Klause, tak  by již  byla  smlouva  dávno  zpečetěná a to  bez ohledu  na  to, jakou  hrozbu  může pro  nás  stát, potažmo pro nás  všechny  znamenat. Možná  by Vám za to přibyl další  řád, či medaile, možná  by  byla  dokonce i od Sudetských  Němců  i  se skleničkou šampaňského a s Vaším  roztomilým  úsměvem.

Ano i  Vy  připouštíte  zpozdilost, co se týče  těchto Klausových invektiv, pokud  to tak je, pak  všichni, kdo se jakkoliv podíleli na  vládách v období projednávání  a  schvalování Lisabonské  smlouvy záměně  selhali a  měli by  být označení  přívlastkem vlastizrádce, přesně  tak, jak o Václavu Klausovi napsal v této souvislosti   nejen  zahraniční tisk. Dokonce  jsou  tady i takoví, kteří  se  svou servilitou k USA a nadřazeností  EU netají a  to  vše ve  jménu  svých  koryt a  korýtek.

Také  si myslím pane Václave  Havle, že jste měl vyložit ony karty ještě předtím, než  jste se v roce 1989 dostal k moci, ono těch  lží a polopravd  bylo až  moc, jak na  jednoho člověka. Pokud  by se tak stalo, myslím si, že ona náměstí  by asi zely  prázdnotou, lidé  by si  hluboko  do kapes schovali klíče od  svých  bytů, které  jim byly v následných rocích rozprodány, nebo prodány  za  ceny, které znamenají bezcharakterní  okradení a  současné  nájemné v mnohá  případech lichvu.  Ona náměstí by asi zcela  jistě zely stejnou prázdnotou, jak  volební  místností  v posledních  patnáctí letech. 

Beru Vaší vzpomínkovou akci na  minulost jako recesi, žel v tomto případě  bez jakéhokoliv  úsměvu, i když  jste si   na sebe  vzal ony  krátké kalhoty, které  Vás tak  proslavily, žel ty  lsti a  lži nelze vzít zpět, ty se staly skutečnosti a osudným  tomuto národu. Vondrovi a  mnohým ostatním  se ani nedivím, že se do oněch kalhot nevešli, ono ta  nuzota a chudoba, kterou připravili tomuto národu se musela i na  nich pořádně  podepsat, nebo že by to  bylo  jinak ?

Pokud  se  Václav  Havel opakovaně  zmiňuje o  tom, že  české společností chybí  mravní povědomí, pak  by si měl v první řadě uvědomit, že sám k tomu velkou měrou přispěl  i on. Jen  nevím,  o kterém  mravním základě  je  v této souvislosti řeč, zdali o tom z roku 1989 až po rozbití  Československa, nebo o tom následném, mafiánském  po roce 1993. Ústavní soud  již nejednou  prokázal, že je soudem, který nebrání zájmy této země, nectí  ústavu a  ani zákony této  země, není se ale co divit, ony byly takto záměrně stvořené, aby bylo moci  tuto zemí beztrestně rozkrást a  vytunelovat. Soudní moc, je spojená s mafiemi všeho druhu, poslední provalivší se případy jsou toho příkladem. Lze nakonec jen dodat, že i  mnozí z Havlových přátel vystudovali v minulostí podivným způsobem, jednomu dokonce museli upravit i přijímací  zkoušky a  snížit bodový  koeficient, jinak by se  na  školu vůbec  nedostal a pokud  vím, tak i jeho studium  bylo více o  mejdanech  a  záškoláctví,  než  o  kvalitním studiu  jak si pamatuji z tisku tamtěch let.

Tato společnost ztratila za  dvacet let  daleko  více, než  jen onu tak  velice diskutovanou mravnost. Žel, nežijeme ani  v demokratické zemí i když  nás  mnozí   o tom tak radí ubezpečují a  lidská  a  občanská  práva pláčou někde  v koutě.

 Januš Adamus

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.