Klausova hra o čest

logo Je s podivem, že dva tak rozdílní lidé jakými  jsou Bernd Posselt a  Cyril  Svoboda  dovedou tahat  za  jeden provaz a  snaží  se opravdu  velice  ubohým  způsobem ovlivnit Václava Klause, aby  podepsal  Lisabonskou smlouvu. U  Posselta  vím, oč  mu jde, také to tak chápe i Václav Klaus, proto takto či takovýmto způsobem se snaží  zabránit tomu  nejhoršímu, co  by  nás  mohlo potkat v  budoucnosti po  podpisu této smlouvy.

 

I když lze Václavu Klausovi zazlívat z minulosti mnohé, neboť byl to on, kdo nastartoval  divokou privatizaci, kde se  více tunelovalo, než privatizovalo a také to tak dnes u  nás vypadá, pak v tomto případě jsem na jeho straně a  také doufám, že  v tomto případě neselže a  bez dodatku  smlouvu  nepodepíše.   

        Na to, co svou úlisností a podbízivostí prezentuje v politice předseda KDU-ČSL Cyrila Svobodu mám opravdu velice negativní názor a počítám jej k těm nejhorším politikům, jaké  kdy táto země nosila. Chtěl  bych  mu připomenout, že stejně tak jako Václav  Klaus  tak i on  je zodpovědný za vše, co  se zde v této zemí  událo za  posledních  dvacet let. V současnosti, kdy stát a  jeho ekonomika je na kolenou a za dvacet let  působení takovýchto rádoby politiku zde nezůstal kámen na kamení, se  tady  jedná  o  církevním  majetku, jako  by se jej žádná  krize  nedotkla. Je  to  zvláštní, když  politici  typu  Cyrila Svobody  rozhodovali o privatizaci a  rozprodeji  státu a jeho majetku a na druhé straně tak  úpěnlivé, jako vzorný  křesťan opečovává  majetek  církve.

        Nehodlám mu připomínat ty z jeho spolustolovníků, kteří  po letech dobrobytu a  pobytu  na  politickém  vysluní odešli z KDU-ČSL, aby posléze  založili novou stranu TOP 9 a dělají, jako by od jakživa měli čisté  ruce, ne nikoliv a  i kdyby v rukou denně  nosili růženec, svou vinu na stavu v jakém se nachází dnes tento stát, jeho  hospodářství,  ekonomika a mezilidské vztahy ze sebe nesmyjí. Pokud si  myslí Cyril Svoboda, že v této zemi nezvítězila pravda a láska, pak je na  velkém omylu, spíše si myslím, že i on dobře ví, že zde zvítězil chtíč mamonu, nenávist, zloba, zášť a v neposlední řadě i korupce a  mafie  všeho druhu, jen nechce  přiznat, že k tomu vrchovatou  měrou přispěl sám a s ním i KDU – ČSL . Jak  jinak,  i on  se coby  demokrat neustále honosí demokratickými hodnotami, má jich  každý  den  plná ústa, ale skutek  utekl, nakonec  i ono křesťanství  je  nějaké  bezbožné, pokud
 se  takto podepsalo pod stav věcí veřejných. Tíživá  situace  ve  statisících  domácností, pokles  životní úrovně, statisíce  nezaměstnaných, špatná situace nejen v sociální oblasti a  tak bych  mohl pokračovat do  nekonečna,  jde  na váš  vrub.

Ona  vysněná  Evropa mnohých se stává jen pouhopouhým diktátem Bruselu, kde  hlavní  roli  hrají země bývalých západních mocností, jako V. Británie, Francie a  Německo. Dokonce  uvažuji o tom, jakým způsobem  změnit naší  ústavu, aby touto změnou odebrali prezidentu  právo  veta, nebo jej  dokonce odvolali z funkce. Nakonec se proslýchá, že  jsou zde  i  úvahy, které  lze přirovnat  k  vydírání tím, že  nás z Evropské unie  vyloučí. Dokonce Sunday Times v souvislostí s tímto podsouvá, že  Klaus  by  mohl být  odvolán  pouze  za  vlastizradu.

 Bezpochyby je  to  selhání naší zahraniční politiky, naších politiků a naších vlád, že  toto  již dávno nevyjednali, bylo to snad záměrné pochybení? Myslím si, že ano, stačí se podívat, jak na toto téma  hovoří  mnozí  z nich, včetně  Václava Havla. Připomíná mi to ony pochybné smlouvy, diky nímž jsme prohráli mnohé arbitráže, žel všudypřítomná mafie  má  dlouhá chapadla. Myslím – si, že  vlastizrádců  máme v naší  zemí  dost, stačí  se  jen poohlédnout, Václav Klaus  v tomto případ  k ním nepatří i  když i on nemá  ruce čisté.

Januš Adamus

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.