Muammara Kaddáfi zastřelil 18 letý výrostek

kaddafi5Zatímco v ČR se uvádí, že Kaddáfí po zajetí zemřel v důsledku jakési přestřelky mezi krysami a jeho obránci, a tedy se má jaksi podprahově zakrýt vina za jeho zavraždění a nebo ji ještě svést na někoho jiného, ve světě tomu tak není.

Zraněného a neozbrojeného Kaddáfího zastřelil do hlavy 18 letý výrostek – Ahmed al -Shajbani, který má narozeniny právě 17. února – v den, kdy začala občanská válka. Před kamerami se chlubil ukořistěnou pozlacenou pistolí.

 

Ve Francii zemřel další z povstalců, který se v minulém roce zúčastnil zadržení Muammara Kaddáfího. Informovala o tom Al Jazeera.

omran

Omran Shaaban, který před rokem jako první objevil úkryt bývalého líbyjského vůdce Muammara Kaddáfího v Sirtě, zemřel v jedné z pařížských nemocníc, kde se léčil po těžkých zraněních a týrání, kterému se podrobil v zajetí u přívrženců zvrhnutého lídra.

Nebyl to prvý případ úmrtí osoby, která se zúčastnila hledání a zadržení Kaddáfího. Za záhadných okolností zemřelo několik mladých lidí, kteří  při tom účinkovali.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.