Český Kocourkov, tisíce lidí musí opět zaplatit už jednou zaplacené dluhy

logo

Tento stát a jeho zákony, to je hotový Kocourkov, tady se už ani nedá říci, že jsme právním státem. Zákony, je spoutaná jen část občanské společnosti a to jen proto, by byla vymahatelná její poslušnost k tomuto zřízení a těm, kdož řídí tento stát. K tomu je třeba dodat, že výška pokut je v současnosti nastavená tak, že je pro obyčejného občana, pokutou likvidační, tedy perzekuce je velice účinným nástrojem mocných tohoto státu a jeho výkonné moci.

 

 

Obyčejný občan je již více jak dvacet let brán u huby, je všemožně tímto státem a jeho politiky okrádán a znevolňován, naopak zloději, tuneláři, defraudanti a mafie všeho druh, stejně jako zkorumpovaná policie a justice, mají v této zemi zelenou. Člověku až rozum zůstává stát, když slyší mnohé navrhované a schvalované zákony, přitom si uvědomuje, kolik je v nich hloupostí, chyb a možností, jakkoliv je obejit. Politici to mnohdy záměrně nevidí a tak se neustále zákony upravuje, pozměňuje, inovuje a stejně se i nadále hravě rozkrádá tento stát. Je otázkou, proč se tak děje, odpověď je snadná, politici nenesou žádnou odpovědnost, tu si sami odsouhlasili. Při pohledu do poslaneckých lavic musí být obyčejnému člověku jasné, že je tam mnoho lidí, kteří s čestností a lidskostí nemají nic společného. Spíše bych se přikláněl k tomu, že je to úplná spodina lidskosti, že je to obyčejná žumpa o nevábném zápachu. Inteligence, stejně jako rozumové schopnosti mnohých jsou na pováženou a nabyté vzdělání v návaznosti na to, čeho je člověk denně svědkem, je docela zpochybnitelné.
Na stranu druhou, je to naše vina, je to naše chyba, že takovéto lidí pouštíme volbami do politiky, coby poslance, i když víme, že té špíny mají nejen za nehty plno a to tam jsou dodnes mnozí, jenž do politiky vynesl převrat v této zemi. Všichni víme, že je to o mafiích, přesto je, jim podobní lidé volí, asi vědí proč.

Zákony tohoto státu nechrání občany, ale vytvářejí kde jaké příznivé podmínky a možností těm, kdož bez hanby a studu okrádají nejen občany této země, ale i samotný stát. Přitom sami dobře vědí, jak je samotný stát okrádán díky zákonům, jež sami schválili.
Není dne, aby se toto někde neprojevilo, lidé byli okrádáni kampeličkami, pak bankami, byli okrádáni ve stavebních a dalších fondech, později i státem, jenž sanoval banky, aby je pak za babku prodal a to se dělo vše z peněz daňových poplatníků, kterým navíc stát za dvacet let vzal všechny životní, pracovní a sociální jistoty. Díky pofiderním zákonům a rozprodej bankovního sektoru, nás dnes tyto banky opět okrádají, svým majitelům přináší obrovské zisky, zato ve svých domovských zemích, živoří, tam takové zisky nemají, klienti by jim toto nedovolili, u nás, je možné vše.

Poslední případ splátkových firem Fast Finance a Finpomoc, je ukázkou toho, jak je možné bez problému okrádat občany v této zemi. A copak to jsou za nádherné cizojazyčné názvy firem, jako Gorosan Campany,Renegade North či Canton United a mnoho dalších, které pod jakoukoliv zástěrkou, takovýmto způsobem podnikají v této zemi. Kdo a dle jakých zákonů povolil činnost firmám Fast Finance či Finpomoc, je vidět, že od státu nehrozí žádná kontrolní činnost a takovýchto a podobných firem máme v zemi stovky. Z etického hlediska, již půjčka, která má při splatností padesáti procentní navýšení, je dle mého obyčejnou lichvou. Jenže toto praktikují pomalu všechny peněžní ústavy v zemi a to již nehovořím o různých finančních společnostech.

Zakládání firem ve firmách, kde zaměstnanec mezi nimi koluje, aby zaměstnavatel nemusel platit tak vysoké odvody či daně, aby nemusel pracovníkovi dát slušné pracovní podmínky a plat, či to, co mu ještě i při tak okleštěných zákonech je povinen dát, je ukázkou toho, co v této zemi je všechno možné a jakou naopak stát děla u zaměstnavatelů kontroly. Přitom v mnohých podnicích jsou zneužívaný peníze, které berou podniky za fiktivně stvořené místa. Desítky miliard korun, které jdou v niveč, jen proto, že stát není schopen vybrat daně, naopak je na daních okrádán díky děravých zákonům, je ukázkou toho, jak to v tom státě funguje. Miliardy prohrané v arbitrážích, rozkrádání státního majetku a v návaznosti na to i dnešní zadlužení státu, rozkrádáni státních financi za nekvalitně provedené stavby, viz dálnice, finanční pokuty, jež si stát dává z jedné kapsy do kapsy druhé, miliardové úniky na daních, viz benzín, nafta, či fiktivní dovoz a vývoz a tak bych mohl psát do nekonečna. Pokud se ptáte, kdo nese odpovědnost, pak odpovědnost nenese nikdo. Nedivme se pak, že nejsnazší cestou k tomu, aby se stát dostal k penězům, je okrádat obyčejné občany, toto tomuto státu a jeho úředníkům jde znamenitě.

Januš Adamus

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.