Omyly Václava Klause

logo

Když jsem si přečetl v Právu článek o třídenní návštěvě prezidenta Václava Klause v Moravskoslezském kraji a jeho diskusích s občany, pak se nemohu ubránit tomu, abych na jim vyřčená slova nereagoval. Myslím si, že Václav Klus již na mnohé zapomněl, mnohé si raději nepamatuje nebo si pamatovat ani nechce. I on totiž s občany coby ministr financí nediskutoval, ba ani diskutovat nechtěl. Celá jím odstartovaná privatizace byl jeden velký podvod, dokázal lidi dočista pobláznit, když stáli veliké fronty na kuponovou knížku v obou privatizacích, tedy jinými slovy při skrytém tunelování této země.

Klaus a jeho lidé dávali jako by pocit nějakého vlastnictví, za který byl stát ochoten člověku zaplatit jeho fiktivní podíl na majetku státu. Fondy, které vznikly za tímto účelem, byly nastartované tak, aby bianko šeky od občanů vystavené státem převzaly zpět a pomyslné akcie proplatili. Lid český, se zaradoval, stal se na okamžik majitelem několika tisíc korun, které dostal od státu a jak si to mnozí pochvalovali, Klaus se stal idolem národa.  
Jenže tady nikdo neměl tolik peněz, aby mohl něco takového uskutečňovat, za vším hledej stát a ty, jenž ho řídí. Kdo bral onu privatizaci trochu s rozumem, si byl jistý, že to není jen tak, že něco musí následovat. Samozřejmě, že se na všem přiživilo mnoho vedoucích pracovníků velkých podniků a jimi řízení „ bílí koně “, jež za peníze samotných podniků skupovali jejich akcie a tak se také stalo, že mnozí ředitelé se také stali jejími majiteli. Příkladu z minulosti je tolik, že kdyby v této zemi Klaus nezhasl ono pomyslné světlo, tak dnes máme plné kriminály takovýchto nepoctivců.
Jenže v souběhu s onou privatizaci, se měnily i zákony a ty byly tak děravé, že toto rozkrádání bylo vlastně legální, přece to byla ona věhlasná Klausová privatizace. Do země se nám sjížděli kde jací odborníci, podvodnici a radili, jak rádcové v „ Pyšné princezně “. Jejím hlavním posláním, byla likvidace možné konkurence, likvidace podniků, dolů, hutí, průmyslu a zemědělství. Mnohé z nich byly zlikvidované, nebo za babku prodané.
 Tak jsme přišli pomalu o vše a z několika tisíc pomyslného zisku, nám Klaus pro zeštíhlení a vrácení peněz státu naordinoval úsporné balíčky. Za pár měsíců lidem nezbylo nic a stát se zahojil. Jenže onen podvod zachytili velice pružně za hranicemi a tak se stalo, že jsme sklízeli pochvalu za pochvalou, jak to vše dobře děláme, jaké že to máme věhlasné odborníky, z pohledu dneska je vidět, co nám v této zemi zůstalo, či nám patří. A jelikož tady máme mafie různého typu, tak se nikdo z nich nemusí bát, nakonec si ještě raději odhlasovali i doživotní imunitu.
 A tak místo toho, aby stát vzkvétal, šel pomalu ke dnu, dnes je všechno v majetku zahraničního kapitálu, naši lidé jsou nuceni pracovat za minimální mzdu, pokud práci vůbec seženou. Máme již milión lidí, jež dle skreslených statistik žijí v bídě a chudobě, nebo jsou na její hranici. Máme ve městech tisíce bezdomovců, lidé páchají sebevraždy a vláda této země, škoda mluvit. Stát je rozkraden, vytunelován, rozprodán a má bilionové dluhy, stejně jako jeho občané, mnoho z nich má dnes již jen na holé živobytí. Expert Kalousek se v politice drží léta zuby nehty, proto také převléká ony pověstné kabáty, ve jménu svého blahobytu a zdá se, že tuto vše včetně ekonomik má v malíčku. Nečasem tím, co dělá, poplival práci generaci pracujících v této zemi a se svými pochopy už začali ordinovat sebezničující eutanazií národa.  
Co tedy chce dnes Klaus národu říci, chce vykládat pohádky? Já nic, já muzikant? Myslím si, že on, jako ekonom musí být natolik vzdělaný, že i on musí pochopit, že  když vše rozprodám, nechám rozkrást a  vytunelovat, pak nemám ani jak naplnit  státní pokladnu, nemám na investice, nemám za co stavět, nemám pro lidí práci a  zisk má jen zahraniční kapitál, nebo ti, jimž bylo umožněno podnikat pod  smyšlenými firmami ze zahraničí. Stát není schopen výběru daně, to vidíme na každé kroku, díky děravým zákonům, je okrádán kde kým, jen obyčejný člověk je brán státem na hůl. Kalouskovi nestačí, že pracující důchodce platí daně, zdravotní a sociální pojištění, že nemá díky zákonům nárok na dovolenou, proplacené svátky, že je díky zákonům okrádán zaměstnavatelem, který  chytračí  a zakládá  firmy  ve  firmách, přitom má kde jaké úlevy od státu, včetně proplácení finančních náhrad  za umělé vytvořené pracovní místa a on ještě  jde dál, chce pracujícím důchodcům vzít i odpočty, jako by  se  dalo v této zemi žít nad poměry z obyčejného důchodu. Bez hanby a studu posbírali lidem veškeré životní jistoty, životní náklady zdražili do neúnosných mezí, člověk má strach onemocnět, nebo jít k lékaři, aby pak měl peníze alespoň na základní léky, to už nehovořím o hospitalizaci a tímto i o navazujících poplatcích, jako by se nájem za dobu, po kterou je člověk v nemocnici neplatil.  Tak bych mohl pokračovat do nekonečna, o rodinách s dětmi, o samoživitelkách, o lidech se zdravotními problémy, o invalidech, studentech a samozřejmě o pracujících i důchodcích.  Co tady je ještě tady Václave Klausi k vysvětlení?

                                        

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.