Sobotkovy probouzející se spodní proudy

logo Je, opravdu s podivem, jakou hru to hraje ČSSD s občany této země. Když jsem si přečetl v sobotní Mladé Frontě Dnes rozhovor s Bohuslavem Sobotkou, snad nejslabším předsedou, jakého kdy ČSSD měla, pak je mi jasné, že v této zemi k žádným změnám nedojde a to ani po případných volbách v roce 2014.

 

Myslím-si, že podzimní volby dají ČSSD na srozuměnou, že budou muset začít i oni přehodnocovat ony, pro ně neblahé stanoviska. Budou se muset zamyslet i nad tím, jaký pro ně má význam slovo levice, neboť dle toho, co v této zemí předvádějí více jak dvacet let, je nelze k  levici či stranu s levicovým smyšlením řadit.

Pokud ČSSD trvá na bohumínském usnesení, je to jejích věc, ale v této souvislosti by se dalo také říci, že více jak dvacet let se ČSSD nehnula z místa a pro levici v této zemi neudělali zhola nic. Možná pro Jiřího Kubíka z MF Dnes, je KSČM pohrobkem minulého režimu, pro mě nikoliv. Myslím si, že KSČM je o něčem jiném a v každé politické straně se setkáte s různými křídly, ČSSD nevyjímaje. Pokud bych měl jit ve svých úvahách dále, pak  bych  mohl ČSSD do očí říci, že mi komunisté až tak nevadí, proto jsem také do KSČM vstoupil, co mi ale vadí, je  to, jak  ČSSD  zachází  s hlasy voličů, jak mění své volební sliby a programy a také i to, že je schopná vládnout s kýmkoliv, tedy i s ODS a dalšími středopravicovými stranami. Já ČSSD k levicovým stranám nepočítám, spíše ji řadím ke středopravému politickému proudu, ale s větším sociálním cítění, než je u jiných stran podobného typu.

Myslím-si, že srovnávat nesrovnatelné, tedy uklízečku a politika je věcí přímo amorální, nebo má uklízečka stejné životní, sociální a pracovní podmínky, jako amorálně se chovající politik, který má sice demokracie plná ústa, ale ona demokracie se týká jen jeho a jeho blízkých, Ti ostatní si mohou o demokracii a jejích hodnotách nechat jen zdát. Dnes po více jak dvaceti letech  vládnutí  pravice a ČSSD v této zemi zjišťuji, že tento režim je daleko horší, než ten minulý, navíc je hluchý a slepý, ale v boji o moc a obranu svých priorit, se chová stejně, ne-li hůř než ten minulý. Příkladů je bezpočet.

Pokud tady ČSSD ústy předsedy Sobotky hovoří o bohumínském  usnesení, kterým se tak rado ČSSD zaštiťuje, pak je třeba na rovinu říci, že tato strana se velkou měrou podílela na rozbití této země. Dále je třeba na rovinu říci, že ČSSD po vyhraných volbách v minulosti, vždy utvářela vládu spolu s pravicovými stranami a navrhovanými a schvalovanými děravými zákony, se přímo podílela na rozkradení a vytunelování této země. Následky tohoto vládnutí neseme dnes v plné míře a stát se nachází v hlubokém morálním, hospodářském a finančním úpadku. Když vše rozprodám, rozkradu a vytuneluji, tak nemohu naplnit státní kasu a také ani v této zemi zajistit jeho občanům alespoň slušnou životní úroveň. Na tomto státě vydělává kde kdo a lidská práce, je ohodnocená žebračenkou.

Pokud ČSSD pošilhává po KDU-ČSL a straně Zelených, tak toto už známe z minulosti, víme, jací v těchto stranách jsou politici a co vše dovedou. Proto také ČSSD nemůže počítat s tím, že tady bude situace jako na Slovensku a že bude moci vládnout sama. Volič by si měl zapamatovat, že když půjde k urnám a bude hlasovat pro ČSSD, s kým vlastně chce tato strana případně spoluvládnout. Strana, která tak lpí na minulosti, nemá šanci cokoliv v této zemi změnit, navíc, když se na tomto svinstvu sama podílela. Ano slibů ze strany ČSSD bylo mnoho i v onom rozhovoru se objevily, Tužka a papír  snese vše, stejně  jako relace  o tom, že se  prodlužuje  délka života  a proto  musíme  prodlužovat i odchod do důchodu, Jen doufám, že si pan Sobotka při těchto slovech nepoplival vlastní zuby. Tomuto tvrzení uvěří snad opravdu jen slabomyslný člověk. Nakonec bych se i já zeptal předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky, jakou že to odpovědnost nesou, když odsouhlasili doživotní beztrestnost.                                                                

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.