Volby jsou naprosto zbytečné

stopvladeNemohu si odpustit několik poznámek na současné téma, kdy tisíce lidí demonstrují na Václavském náměstí svoji nespokojenost se současným stavem společnosti a na druhé straně několik desítek studentů a zřejmě dalších spokojených občanů se současným stavem, demonstruje proti demokratickým volbám do krajského zastupitelstva v Českých Budějovicích.

 

Bohužel, situace v Ćeských Budějovicích názorně signalizuje morální úpadek společnosti, ve které učitel gymnazia svévolně pošlapává zásady demokracie, dává naprosto negativní vzor chování mladé generaci a nikdo se tím nezabývá. V západních demokraciích by již neučil.

Nelze než přijmout závěr, že demokratické volby jsou naprosto zbytečné, protože stačí několik nátlakových skupin a můžeme tvořit zastupitelstva dle klíče, kdo si co vydemonstruje nebo vyřve. Je to další důkaz  „úžasného“ fungování státu ve společnosti, kde je možné naprosto vše. Až sem jsme se po „sametové revoluci“ dostali a co vlastně dnes oslavujeme?

Už konečně by se nad tímto vývojem společnosti měl někdo zamyslet nebo nás nátlakové pravicové skupiny zavalí dalšími podobnými „podněty“ na podporu jejich vlastní demokracie.

Pravdou zůstává, že demokracie je vždy třídní. Tak která třída ji opravdu vybojuje? Doufám, že to nebude nějaká „třída“ z gymnázia v Českých Budějovicích.

Contario

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.