I Vietnam měl svůj koncentrák

Na vietnamském ostrově Phu Quoc civilizovaní Evropané a Američané vybudovali koncentrační tábor, který obsahoval všechno to, co k takovému koncentráku patří – věznění, mučení a fyzická likvidace nespokojenců s okupací Vietnamu.

Jak to mezi civilizovanými Evropany a Američany chodí: nelíbí se vám naše okupace? Vítejte v koncentračním táboře.

vietkonc01

Obr. 1 Koncentrační tábor Phu Quoc

Vchod je pěkný. Co chybí, je nápis na bráně Arbeit macht frei. I uvnitř je pořádek. Elegantní sloupy, pečlivě natažené ostnaté dráty, vzorně srovnané řady baráků jako v kasárnách. Přesně tak je stavěli fašisté pro Untermensch – Slovany, Židy, komunisty a další politické odpůrce.

V tomto koncentračním táboře bylo vězněno na 40 tisíc lidí.

vietkonc02

vietkonc03

vietkonc04

Obr.2, 3, 4 Nezbytná dekorace  koncentráku – ostnaté dráty

V každém koncentráku platilo, že „nadlidé“ vštěpovali svou vůli „podlidem“. A kdo se nechtěl změnit, byl přísně potrestán za svou zpupnost.

V lágru Phu Quoc, byli například do naha svlečení vězni umístěni do speciální „tygří klece“ z ostnatého drátu. V ní bylo umístěno až 5 mužů najednou, sedící na bobku.

vietkonc05

Obr.5 Tygří klec

vietkonc06

Obr.6 Strážní věž

Jak tomu často bývá, západní pořádek není všechno. Samozřejmě, že v každém národě jsou zrádci, kteří půjdou pracovat pro okupanty. Tak pro německé okupanty pracovali i ruští a ukrajinští policisté, vraždící své krajany po tisících.

Ale obecně, lidé nemají rádi okupaci. Ani Vietnamcům  se nelíbili Francouzi a později Američané.

Lágroví mistři používali k převýchově různé metody. Jaké se používaly zde, můžete vidět v expozici uvnitř muzea tohoto lágru.

vietkonc07

Obr.7 Lágrové baráky

Pokud se chystáte okupovat nějakou zemi, co musíte udělat nejprve?

Zorganizovat občanskou válku, postavit obyvatelstvo proti sobě. Pokud tomu tak není – může se stát cokoliv – je nutné je nastavit proti sobě lidi jinak. Například vysvětlit podlidem, že Ukrajina a Rusko jsou úplně odlišné země, které nemají vůbec nic společného. Nebo, že tehdy severní a jižní Vietnam jsou také úplně jiné země, a nemají nic společného.

Úspěch na sebe nenechá dlouho čekat.

Proč by měli Němci vypálit běloruskou vesnici sami, když to mohou dělat ve velkém Ukrajinci a Lotyši?

A zde Francouzi chytře rozdělili Vietnam na dvě poloviny, a pak začali jižní Vietnamci zabíjet severní.

vietkonc08

Obr.8 Strážný bičuje vězně, ale místo biče používal list vlnitého plechu. Kůže odlétala po cárech.

vietkonc09

vietkonc10

Obr. 9, 10 Dalším způsob, jak převychovávat nespokojence – mačkání hrudníku mezi deskami, utahováním šroubů. Lidé se zlomenými žebry nežijí dlouho bez lékařské pomoci.

vietkonc11

Obr. 11 Další metoda – waterboarding. Osobě na zádech se na tvář dá hadr, a pak se začne zalévat vědry s vodou, aby došlo k pocitu topení. Není to tak dávno, kdy toto mučení bylo velmi oblíbené u fašistických diktatur v Latinské Americe. A dnes je institucionalizováno v citadele demokracie – ve Spojených státech.

vietkonc12

Obr. 12 Takto se dlátem vylamovaly kolenní čéšky. Na zdi visí fotografie lidí, kteří byli mučeni tímto způsobem. 

vietkonc13

Obr. 13 Těm, kteří mnoho mluvili, vylamovali dlátem zuby.

vietkonc14

Obr. 14 Nejhorším narušitelům režimu zatloukali do těla hřeby – do rukou, nohou, do trupu, do hlavy. Tak i leželi v hrobech s hřebíky, až do nedávné doby, když je vykopali a řádně pohřbili.

Těm, kdo si stěžovali na nepoživatelné jídlo, nalili vroucí v rybí omáčku do úst, a zapálili jí. Vězeň pak nemohl pít ani jíst a zemřel hladem.

Vězeň mohl být také v prázdném sudu, do kterého se ze všech sil mlátilo palicemi, až dotyčný ztratil sluch. V horší verzi byl sud plný vody. Údery do sudu se poškodily vnitřní orgány.

Byla zde také lavice se speciálním otvorem. Na ni se posadili svázaní a nazí vězni a otvorem se opalovaly genitálie.

Koncentrační tábor na ostrově Phu Quoc Vietnamci z nějakého důvodu nazývají vězení. Asi proto, že neznají předobraz koncentráků z Evropy. Tento termín jim nic neříká.

Přesto jde o koncentrační tábor. V případě, že by existoval v Evropě, civilizované státy by okamžitě zřídily komisi a vyslechli všechny vězně, co se zde dělo, kdo a kde byl, kdo mučil, vraždil a kdo byl zabit. To vše by mělo být zaznamenáno, zdokumentováno, a pak posláno do mezinárodního tribunálu v Haagu.

Zde se nic takového nechystá.

Vietnamský průvodce říká, že Američané sem vůbec nejezdí…

Podle: https://aftershock.news/?q=node/403949

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.