Hitler v Rudé armádě

Narodil se v roce 1922 v židovské rodině v Orininu na západě Ukrajinské SSR. V listopadu 1940 byl povolán do Rudé armády v Orininské vojenské registrační kanceláři. Jmenoval se Semjon Konstantinovič Hitler a dostal se do kulometné školy Oděsského vojenského okruhu, kterou absolvoval jen měsíc před vypuknutím války. Byl poslán do služby v opevněném prostoru Tiraspolu.

V jednom z 262 kulometných bodů držel obranu voják Rudé armády Semjon Hitler.

Semjon Konstantinovič Hitler

9. září 1941 velitel Primorské armády, generálporučík Georgij Pavlovič Sofronov, podepsal udělení medaile „Za odvahu“ krasnoarmejci Hitlerovi.

Ve zdůvodnění se uvádělo: „Jako střelec těžkého kulometu podpořil útok svého oddílu. Zůstal v obklíčení a zraněn, soudruh Hitler vedl dále palbu, dokud nespotřeboval munici, a poté neopustil zbraň a vydal se ke svým, a v této složité situaci zlikvidoval více než sto vojáků Wehrmachtu.“

Poté se Hitler zúčastnil obrany Oděsy. Spolu se svými obránci přešel na Krym a padl  3. července 1942 při obraně Sevastopolu. Semjon Hitler zemřel velmi mladý, a věnoval svůj život boji se svým nepřítelem Adolfem Hitlerem.

Jeho rodina přežila okupaci a po válce se přestěhovala do Izraele, ovšem už se změněným jménem – Hitlev. Sovětskými řády bylo po dobu Velké vlastenecké války dekorováno 40 vojáků s příjmením Borman, 18 s příjmením Hess, 34 vojáků s příjmením Goering, a 71 vojáků s příjmením Müller. 

Více: 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.