Osvobození Plzně?

Slavnosti „Svobody“, jak se dnes nazývají oslavy ukončení 2. světové války v Plzni 

Od roku 1990 se tyto oslavy staly největší událostí květnových dní.

V Plzni přitom existuje okolo 30 pamětních desek se jmény padlých při plzeňském povstání 5. 5. 1945, kdy byla Plzeň osvobozena Plzeňany (nikoliv Američany!), než německé vojenské posádky a velitelství složily zbraně, když plzeňský rozhlas hlásí do éteru: „Hovoří Plzeň, svobodná Plzeň hovoří“. Na to se zapomnělo, desky padlým jsou bez povšimnutí míjeny.

Oslavuje se jen osvobození Plzně Americkou armádou, která vstoupila 6. 5. 1945 již do svobodné Plzně. Pro ni dojela spojka vyslaná Revolučním národním výborem v Plzni, který řídil květnové akce osvobození. Mlčí se o tom, že američtí vojáci při průjezdu městem stříleli do oken, kde byli již jásající občané. Kolik lidí takto zabili nebo zranili? Nemluví se o následcích náletů spojeneckého letectva na důležité průmyslové závody, železniční uzly atd. v budoucí ČSR – 14 dní před osvobozením.

A přitom i na Plzeňsku jsou hroby sovětských vojáků, partyzánů. Dnes jako by neexistovaly.

jak-to-bylo1

Čtěte: https://www.databazeknih.cz/knihy/jak-to-bylo-s-osvobozenim-plzne-237215

Máte-li o knihu zájem, pište na email: drveradr@seznam.cz

2 komentáře: „Osvobození Plzně?

  • 7. 2. 2023 (9:00)
    Trvalý odkaz

    A to vše zavinily současná vládnoucí prasata!! Že USA je sebranka vrahů se nesmí napsat ani říkat. Nasrat, většina občanů ví, co je to za dobytek i našimi přepisovateli dějin.

    Reagovat
    • 6. 6. 2023 (18:14)
      Trvalý odkaz

      Američti anglosaští vrazi úmyslně bombardovali Československo během 2. světové války, přesně podle notiček útočili na veškerou strojírenskou výrobu, stříleli do občanů, protože PROHRÁLI nacistickou válku ve světě, kterou sponzorovala chazarská židovská mafie! To se ale nesmí říkat, protože ta stejná sebranka anglosaských zločinců podle notiček rozvrátila zevnitř země východní Evropy a slovanské země znepřátelila a postavila proti sobě, přesně podle plánu „Rozděl a panuj“. A tuto zgerbu si taháme do dvých zemí a díváme se z otevřenou hubou, jak nás tyhle anglosaské nacistické zrůdy ožebračují a vyvražďují, jenom za účelem rozvrácení Ruska a vydrancování nerostného bohatství!

      Reagovat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.