Bohové současných mytologií

ec17logoDokdy budou bohové současných mytologií vládnout na globálním Olympu a jiných všeobecně známých vršcích ? Dokdy budeme věřit, že jsou to jediní, věční, skuteční bohové, kteří pro nás chtějí pouze to nejlepší ? A dokdy ještě bůh komunismu bude zatracován ?

Dokdy ještě budou motrokáři schopni zajistit uctívání bohů současných mytologií, jež si vytvořili ke svému obrazu ?

Dokdy budeme tyto bohy prosit, aby nám odpustili naše viny a neuvedli nás v pokušení ? Aby nás ochránili od všeho zlého a hlavně komunismu ? Dokdy se k nim budeme utíkat a věrně jim sloužit? Dokdy se jich budeme bát a děkovat za vše, co máme?

A hlavně, jak skončí tito mocní bohové ?

Mírumilovně pomalu sejdou z Olympu, jako museli sejít už mnozí před nimi, nebo je odtud vyhodí noví věční bohové v krvavém boji tak, jak se to už mnohokrát stalo ?

 

Co je etika

 

Nebudu opakovat, co o etice říkají filozofické slovníky a encyklopedie, každý si to může přečíst sám. Uvedu pouze svůj názor. Etika je vlastně to samé jako cenzura, pouze to zní inteligentněji. Etika je „inteligentní“ donucovací prostředek. Etika viktoriánské doby v Anglii ženě zakazovala ukazovat holé kotníky a nyní ji vyzývá ukazovat celé jakkoliv dlouhé nohy, dokonce i „něco nad“. Etiku si vymýšlejí lidé, kteří ve společnosti dominují. Současná etika říká, že je neslušné, aby se chudý ptal bohatého, jaký má majetek a kolik vydělává. Takovou etickou cenzuru vymysleli bohatí lidé, aby se při setkáních s chudými mohli tvářit, že jsou s nimi na jedné lodi. Současná etika rovněž říká, že není slušné kazit party vyšší společnosti diskusemi o špinavých a smradlavých bezdomovcích. Současná etika říká, že je nemyslitelné, aby se diskutovalo na téma, kolik lidí v Africe za rok zemře hladem v důsledku demokracie tržního mechanismu, jenž jí vnutil bílý muž, nebo kolik nevinných mrtvých vyprodukoval kapitalistický systém za posledních deset let. Součástí naší dnešní etiky je také stydět se za socialismus a komunistickou stranu. Takovou etiku prosadili cizí a naši Velcí samci, a my Přitakávači se upřímně stydíme.

V současnosti etika zakazuje přiznávat co si myslíme. Kdybychom to řekli, dostaneme se do soudního sporu.Do konce života bychom platili soudní výlohy, pokuty za urážku na cti a pocítili bychom krevní mstu. Paradoxní je, že čím je někdo na společenském žebříčku výše, čím jsou jeho názory významnější, tím striktněji mu etika zakazuje říkat co si myslí. Pouze lidé, jejichž názor společnost považuje za tak bezvýznamný, že nikoho neovlivní, si mohou dovolit hlásat své myšlenky. To se považuje za svobodu slova a demokracii.

 

Ukázka z knihy Bohové současných mytologií

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.