Co lze vidět v televizi

logo…aneb platit musíte, tak si vyberte to kvalitní a nenechte se oblbovat

O víkendu jste mohli vidět starý film se sociální tématikou  Cech panen kutnohorských podle L. Stroupežnického. Dokument o dalším klasikovi české kultury  Bedřichu Smetanovi. A dokument o autorovi Růžového pantera.

Zkazit náladu si můžete pravidelně při svátečním nedělním obědě pořady  Otázky Václava Moravce a pak Nedělním partií. Někdy je to zábavné – ovšem černý humor, někdy je to na zvracení.

Dále se můžete rozčilovat nad tím co se děje u nás po roce 1989 v pořadech Občanské Judo, Na vlastní oči, Černé ovce, Střepiny, Co týden vzal… Nevím, proč to bude humorný pořad, nyní už po reformě končí veškerá sranda.

Sociální tématiku můžete vidět ve francouzských filmech, kde jsou věty, které by v našich filmech neprošli. Platí to i o francouzských kriminálních seriálech Žena zákona apod.
Sociální problémy v Americe jsou vidět v seriálech Walker Texas Rangers, nebo v komediálním seriálu Simpsonovi – kde je vidět, že ne všichni Američani jsou blbí a někdo z nich taky přemýšlí. Batman je ukázka americke demokracie – aneb korupce a jen korupce.

Řada dokumentů a vzdělávacích pořadů je na ČT 2 ovšem ne všechny jsou objektivní a dobře zpracované. Hlavně ty historické jsou zkreslené, přesto, že je to veřejnoprávní televize.

Ještě že dávají romantické filmy a to německé nebo americké.  I když ne každý je obsahově zajímavý, spíš je scénář pořád stejný. A filmy dávají pořád dokola ty samé.

Protiválečný seriál MASH  stále běží. Doufám, že jste si protiválečné tématiky všimli.

Banánové rybičky jsou dobrý. Uvolněte se prosím by se mělo jmenovat spíš Nenechte se zahnat do kouta.

Trošku humanitní myšlenky a ekologický a antirasistický jsou i v seriálu Legenda Kungu fu pokračuje.  Touha po spravedlnosti a korupce a další špína ve společnosti USA je vidět i v seriálu Odpadlík.

Pro zábavu koukněte na starý film Návrat do budoucnosti. Nejen na východě ale i na západě se točily lepší filmy v 70. a 80. letech než teď.

Doktor z hor je taky takový poklidný seriál od sousedů. Aspoň je vidět jak se tam žije.

Další kriminální seriály nebo kreslený filmy nechám na vašem uvážení.

Dr.House je z hlediska laika zajímavý, je tam důraz na to jak je důležitá anamnéza pacienta – tedy všechny souvislosti jeho života a předchozí potíže a jiné současné potíže a prostředí ve kterém žije a co dělá.  To považuji za užitečný vědět a lidi by se tak měli naučit uvažovat.

Československý filmový týdeník, to je seriál, který je velmi nostalgický, jak se dřív hlásily pozitivní zprávy místo dnešních katastrof a nebyla blbá nálada ve společnosti.  A jak bylo čím se chlubit, co všechno se vybudovalo.
Ekologická romantika je v seriálu Paměť stromů.

První ruský dokument po dlouhé době a velká vzácnost je Blokáda, která bude zase ovšem o půlnoci.
Zase budou na veřejnoprávní televizi popularizovat fašismus v německém filmu. Hodinu před ruským dokumentem. V ten den bude i Ermitáž seriál.

Připomenout si bojovníka za práva prostých lidí Robina Hooda taky můžete.

Něco ze sci-fi můžete vidět také vidět. AktaX, Síť – což už tak sci-fi není. Červený trpaslík – seriál britské TV, kde se výborně pobavíte – bohužel zase o půlnoci.
Staré programy vyhrabali na zaplnění času – jako třeba Áčko. Divím se, že nedávají také TABU.
Cizí jazyky se můžete naučit – pouze anglicky nebo španělsky.
 
Věda je zábava nebo Planeta věda jsou velmi zajímavé pořady.
Seriál Diagnóza je taky užitečný. Dozvíte se o nemocech základní věci. O zdraví by se měl člověk stále vzdělávat.

Něco z historie se poučíte v seriálu Prokletí králové.

A nesmíme zapomenout na seriál Jistě pane ministře, což je povinná vzdělávací půlhodinka pro voliče. Aby věděli jak to nahoře chodí.  Je to zábavné, i když je to černý humor.

Procházkova komedie Celebrity s.r.o. bude v sobotu.
V té době dávají Tristana a Izoldu, archetypický příběh lásky – ovšem film v tomto případě vše archetypální vymazal. Lepší je kniha.

Neuvádíme všechny zajímavé celovečerní filmy co budou dávat v televizi. Ostatní si vyberte podle vkusu a nálady sami.
Anebo se jděte pobavit s přáteli a věnujte se rodině.
Položte si otázku: A co se stane, když to neuvidím?  Nic. Čas vašeho života se krátí a není třeba ho trávit jen před televizí. Informace o životě dostanete lépe z první ruky stykem s lidmi.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.