Vláda zrušila zvýšení daně pro bohaté

logoJak jinak, přece táto vláda a všechny  pravicové  vlády , které zde vládly po roce 1989 chrání zájmy  bohatých  vrstev, tedy lidí  dobře  vydělávajících, kteří jsou   také jejích potencionálními voliči. Je s podivem, kolik finančních prostředků lze vzít daněmi a sociálním a zdravotním pojištěním obyčejným lidem ze  mzdy, která se mnohdy rovná  minimální mzdě / jenž  je z  hlediska životních nákladů, pouhou žebračenkou / a jak solidárně lidský je tento systém  k lidem, kteří  mají nadprůměrné  výdělky v naší zemí.

 

Systém, jenž  zde uplatňuje pravice, ale  nejen ona, je systémem loupeživých lapků, tedy chudým vzít  co se dá, okrást jej na čem se dá a bohatým přidat, kde se jen dá, nebo alespoň jim nic nevzít. Zatím co člověk s minimální mzdou žije jak se říká z ruky do huby a opačně a  člověk s  podprůměrným platem žije  od výplaty  k  výplatě, lidem dobře  vydělávajícím, zbohatlíkům a lidem majetným se i v krizi, kdy se pomalu hroutí systém tolik nadstandardně propagovaného tržního hospodářství žije poměrně  nadstandardně. Lze to směle přirovnat k  pohádce o císaři, jenž je oděn do svých „ nových  šatů “a  ony jsou tak průhledné, že se z něj stává exhibicionista. Je  to také o tom, že  občané  se již dusí od oprátky či škrtidel různých pravici obhajovaných ekonomických a sociálních balíků a balíčků a druhým právě díky opatřením a různým nehorázným zvýhodněním vlády, zde kvete pšenka. Vláda  se chová jak pověstný Jánošík, jen  v opačném slova smyslu, ale to  je příznačné pro  kapitalismus.  Ono i ten primitivní až přihlouplý antikomunismus, který  je  uplatňován jako zbraň proti levici, tedy KSČM,  má  svou  vypovídací hodnotu, hlavně  v období  voleb, jelikož stokrát opakovaná lež, se  nakonec stane i pravdou a  prorežimní tisk   pravici slouží do roztrhání těla.  

Pro  pravici, jejich  vlády a strany, je to velice důležitá forma  boje o moc  v této zemí. Ono se také od tohoto odvíjí i  jejich úspěch či neúspěch  ve  volbách všeho druhu a také  financování  jejich politické činnosti, která je  v hlavní měře dotována z naších daní. Proto si také svou politikou a ochranou těchto jím sloužících  vrstev ve společnosti udržují procentuálně svou voličskou základnu. Je  také pravdou, že  lidé  nechodí k volbám z důvodu toho, že jsou zastrašování právě  prorežimním tiskem a  pár jedinci, kteří otevřeně vyhrožují násilím v případě možného vítězství  komunistů.

Těmito a  podobnými  opatřeními jen dokazuji, že nejsou schopní vést tento stát a to z prostého důvodů, vše  rozprodali, rozkradli, zadlužili a nechali vytunelovat, tedy jinými slovy, vše je  v rukách nadnárodních společností, které se tváří jako naší zachránci, přitom nás díky primitivizmu či nejapnému  analfabetizmu a korupčnímu prostředí, jenž je tak vlastní naším politikům a  jejich pravicovým  vládám, okrádají kde mohou, viz jejich zisky, naposledy třeba zveřejněné zisky, jenž dosáhly  u  nás zahraniční  banky, které  našince dřou z peněz všemi možnými způsoby. 

Nelze tedy   nevzpomenout i  ono  zrušení větší daňové zátěže  bohatých, jímž stát  navíc  dává možnost rychlejších odpisů, či financování zcela zbytečných rekvalifikací a kurzů, když  ty nemají na našem trhu práce žádné uplatnění či  mzdové prostředky a  narovnání, ve smyslu toho, aby nepropouštěli své zaměstnance. Privatizace je k ničemu. když  do takovýchto podniků  naléváme finanční prostředky nejen  ze státní kasy, ale i evropských fondů  abychom je zachránili. Tyto podniky  řadu let své zisky z naší práce a  vstřícností, mnohdy i zjevné korupce pravicových  vlád / daňové prázdniny a různé podobné „ výhody “, spolufinancování  výstavby podniků, mnohdy na “zelené  louce “ a podobně/, utrácely za  hranicemi našeho státu. Když došly  výhody, odcházeli a budou odcházet  do míst, kde zase  budou mocí nabývat své jmění a zneužívat korupci ke svým ziskům. Po pár  letech jsme se stali montážním státem, tunelují i naší  inteligenci, tedy tu schopnou a tu  neschopnou  korumpují, viz naše vlády, politické „ špičky “, poslance, mnohdy i senátory, ale nejen je. V minulosti za  vše  mohli komunisté, teď se ukazuje, že to tak není, pár nesystémových akcí a krachů těch, kdož  si již dlouhá léta žili  nad poměry, pár chybných kroků těch, kdož o  všem ve světě rozhodují a máme tady  ekonomickou a hospodářskou krizi, ta musela opravdu přijít, modla „ tržního hospodářství „ je pro naivní, stejně tak  jako obludný je sám kapitalismus.  Ještě  pár let a staneme se doopravdy „ banánovou republikou “.

Ministr Nečas  nemá peníze, trpí sociální oblast, stát je v milionovém propadu a  ministr Kalousek, ten přišel z dluhopisy, chce si  půjčit od těch, které na straně druhé,  nelítostně okrádá.

 

Januš Adamus

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.