Co je nám nabízeno v denním tisku

logoOtevřu-li denní tisk, pak hned z úvodní strany na mně dýchne nepříjemný závan stoky a tento pocit mám po celý čas, kdy se probírám různými špinavostmi, neobjektivitou a vulgarismy všeho druhu. Palcové titulky upozorňují na rozkrádaní, nejen státního majetku a státních financi, ale i peněz, jenž nám poskytla Evropská Unie.

 

Je možné se dočíst o korupci všeho druhů, stejně tak o úplatcích, zneužívání informaci, o střetu zájmů, o politických pletichách, sprostotách všeho druhů, ale i o podvodných machinacích naších jinač velice vážených a čestných politiků, jenž popravdě nezatupují nás, coby občany, ale většinou zastupuji sami sebe a své zájmy. Hlasitě se hovoří o nátlacích na novinaře a vyšetřovatelé, ale i o nekvalitní práci státních zástupců, či dokonce o korupci a mafiánských praktikách v soudnictví a to od nejnižších stupňů, až po ty vrcholové soudní instituce. Můžeme se dočíst o nekřesťanských příjmech vyvolených či ziscích bank a fondů jenž ovládá zahraniční kapitál, ale i o nekřesťanskými poplatcích za veškerou činnost, kterými obhospodařují naše účty a konta, je řeč i o úrocích z vkladů a u půjček, které v konečné podobě beztrestně okrádají a hraničí s lichvou. Nekřesťanské zisky jedněch se střídají se zdražováním všeho možného a to i o stovky procent, přitom pohled na propagované slevy je tristní, když je nadepsaná rukou cena, ta je škrtnutá a platí ta, která platila předem a byla před pár měsíci napsaná a vytištěná na PC. Nelze nevzpomenout zdražování všeho od nájmu, přes plyn, elektriku, služby, ale také o bujícím bezdomovectví, prostituci, nezaměstnaností a to vše přibarveno rétorikou přihlouplého antikomunismu. Toto je tisk dnešních dnů, a to ještě bulvárním Blesku, si pořád nějaký dobře placený pisálek přihřívá svou polívčičku a vzpomíná, jak se hrozně žilo za minulého režimu, jak nám chyběl toaletní papír, či dokonce banány.

Politický hnus a humus, pohled do tváří zkorumpovaných politiku, politických přeběhlíků je opravdu tristní, když si člověk uvědomí, co to jsou za lidé, kdysi se jim říkalo kabátníci, dnes jinak, raději tyto slova nepoužiji. Nejhorší na tom je to, že oni se v tom humusu rochní jak prasata v bahně a hnoji a jsou k tomu ještě neprůstřelní. Topolánek a spol.nám po celý čas ukazuje vrchol politické kultury, jen se divím, jací že to lidé dávají těmto polobohům své hlasy ve volebních kláních. Že by i jim spadlo něco z onoho pověstného stolu, jenž obhospodařuje dlouhá léta pravice, asi ano, jinak by jím hlasy nedali. To již nehovořím o tom, že tyto strany jsou hlavními strůjci rozbití země, jejího zavlečení do chomoutu agresivního vojenského paktu, laciného výprodeje a vytunelování.

Neznám pojem „ tuzemská banka “, je to zavádějící pojem, jde o zahraniční kapitál, jenž bez hanby a studu odírá své klienty. Dosahuje vysoké zisky, které utrácí za hranicemi našeho státu a kryje své ztráty v zemích, kde mají své sídlo, tam totiž až tak dobře neprosperují. Stát rukama pravicových vlád, ale i ČSSD a zkorumpovaných úředníků ministerstev prodal pomalu vše, už toho moc nezbývá a máme již bilionový dluh. Zbyly jen zbytky a to ještě třeba ČEZ bezprecedentně okrádá své zákazníky cenovou politikou, která jim v konečné podobě přihrává miliardové zisky, posledně okolo 45 miliard. Také ve zdravotnictví mizí finanční prostředky jak v černé díře a to již nehovořím o zdravotnických pojišťovnách a různých fondech. Stát vybírá daleko více, než vyplácí na důchodech, tedy okrádá, stejné je to na sociálních dávkách. Druhou stranou totéž mince je pak vyhazování takto ušetřených finančních prostředků na sponzorování pracovních míst, kdy ve většině případů podporuji podnikatelé, jenž by tržní hospodářství mělo smést z trhu práce. Poslední výplod ministra Nečase, je právě z této kategorie. Žádná zodpovědnost, na straně druhé beztrestnost , to je zde k mání po celou dobu od převratu v této zemí.

Januš Adamus

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.