Důchod – pouhé přežívání

logoNejsem čtenářem Blesku, mám k  tomuto “ deníku “ mnoho výhrad, kupuje  jej  však občas moje  žena a  tak jej sem tam  přečtu. Nezajímá mně, co, kdo, s kým ani bohémský život naších dnešních mocných, či pletichy ne zrovna inteligenci oplývajících celebrit, natož  nehorázné hloupostí o minulých časech, které snad s  těmi  dnešními  se nedají ani srovnat pro svou povrchnost a  mnohdy i připitomělost.

 

Co je ale dosti hodnotnou rubrikou, jsou dopisy čtenářů, které si velice protiřečí  s články, které jsou psané o minulostí a opravdu poukazují na  to, co prožíváme a  co je nám dáno žít  v dnešních nelehkých časech. Žel je třeba na rovinu říci, že toto jsme  si vycinkali na náměstích  měst v roce 1989, kdy jsme uvěřili v něco, co rozumně uvažující  člověk  musel  již tehdy považovat za snůšku lží a polopravd. Pohled do tváří aktérů tamtěch  hektických dnů, kteří  ohromovali  národ z masmédii a  balkonů různých náměstí vyřčenými sliby a  „novým myšlením “ s přemírou lákavých slov s bianco šekem dalo tušit, že se  něco nekalého  děje v tomto  státě.

Žel dnes  uklízíme, co jiní  zaseli a  nechali  nás jak stádo volů opít vidinami lepší budoucností. Nedivím se, že nějak zapomněli říci pravdu o tom, že  ona  lepší  budoucnost  je jen pro vybrané či vyvolené a je třeba  říci, že mnohdy se  o tomto píše i na stránkách Blesku. Žel, co jsme si vycinkali, to  také dnes máme i když  mnozí z nás již tehdy  upozorňovali ve smyslu slov „ Lidé  bděte, ale  nezblbněte “. Je  pravdou, že kdysi slušný  důchod  za  poctivě odpracované  léta  stačil pokryt  životní  náklady a  dovoloval  ještě  mnohém více, dnes  stačí sotva  na  pouhé přežití, jen se divím, že společnost  se nechává nadále klamat a neřekne   stop  dnešním mocipánům. V dnes tak  idylický demokratických  volbách se nechávají zastrašovat  bohémský žijícími lidmi, jenž  mají  plná ústa antikomunismu a nenávistí. Divím se,  kde se ukryla ta pravda a láska, jenž  zvítězila nad u
 ž ani nevím nad čím a  kde se   vlastně poděla ona vláda, která se navrátila údajně do rukou lidu dnes již  rozbité a  rozkradené země.  Pokud místo jití k volbám budete sedět doma a  plakat  nad  rozlitým mlékem,  nic se v této zemí nezmění a  bude  ještě  hůř.

Januš Adamus

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.