Vystoupí ODS z úřednické vlády ?

logo ODS  plánuje jak vystoupit z úřednické vlády, aneb když má někdo krátkou paměť.

Když jsem si přečetl první část nadpisu článku v Hospodářských novinách, musel jsem přidat i  tu  druhou, která  ozřejmuje  na co  ODS  tak rádo léta zapomíná. Je  tedy  na  místě i otázka, co  je v zájmu ODS a co  v zájmu lidu této země. Myslím si, že je to dobře položená otázka  na  kterou je třeba také odpovědět.

 

Co je pro ODS prioritní nám neustále předhazuje celá řada členů jejich vedení a to již pomalu dvacet let, kdy se dlouhá léta drží  na  místech, které znamenají  moc a bohatství.  S podivem se skláním před  jejich  cílenou  naivitou, když si myslí, že  zbytek národa  je stádo volů, nebo ovcí, se kterým se dá  orat , vláčet.
Je  jim třeba  občas do očí připomenout,že to byli oni, kdož  tuto zemi nechali 20 let plundrovat , tedy jinými slovy ji rozprodali za  babku a  navíc nechali i vytunelovat. Stačí se podívat, co z této země zbylo  a jak zadlužený je tento stát. Stačí se podívat, jak se žije obyčejným lidem této země a situace je opravdu tak vážná, že  zde může dojít  k ještě  horším  věcem, než  tady  byly  v minulosti.

Privatizace provedená po roce 1990 byla největším tunelem, jaký si lze jen představit. Řečí typu, že stát je nejhorším vlastníkem, těmto záměrům více než přály.  Jak  hospodařili s majetkem Ti, jenž pomalu zdarma v pochybných privatizacích získali  ohromné majetky, je vidět  na každém kroku. Jak  hospodařili noví vládci, stačí se poohlédnout a připomenout, že tento stát byl minimálně zadlužen a  v zahraničí měl mnohé aktiva, dnes naopak dlužíme kde  komu, máme problémy se státními rozpočty a státní dluh už přesáhl jeden bilion korun. Přitom vše, co v minulostí  plnilo  státní kasu, je dnes buďto v zahraničních rukách a zisky jdou do kapes zahraničnímu kapitálu a zahraničním bankám nebo bylo zlikvidováno jako možná  konkurence, ale  také  zcela zjevně vytunelováno a rozkradeno.

K tomu se samozřejmě ODS nehlásí i když právě toto  vše má na svém svědomí, pokud  ovšem nějaké  má a zdá se, že dle vystupování jejich poslanců ve sněmovně asi ani nemá. Nejinak na tom všem jsou i ostatní malé pravicové strany, jenž  s ODS  tvořily  vlády v minulostí, stejně  tak  i ČSSD, která  přes různé  šťouchance a  kydání  hnoje na své protivníky s ODS také v této zemí spoluvládla. Tedy v tomto případě by se dalo říci, že  všechny  tyto strany se zcela beztrestně / chrání je i ústava /  podílely  na rozprodeji, okrádání a  vytunelování tohoto státu.

Jak slaboduší jsou někteří z nich, je nám denně prezentováno z  Poslanecké sněmovny a Senátu, popřípadě  i  pohledem na  některé bývalé ministry  vlád minulých.  Když  vše  rozprodám a peníze prošustruji, pak se  nemohu divit, že   nejde naplnit státní kasu  a  na  mnoho  věci  prostě chybí finanční prostředky. Když  už  není z čeho  brát přijdou na  řadu  různé úsporné  baličky, jako to bylo za  Klausovy privatizace, kde občan sice jako  že  něco dostal a  mnozí  byli z toho u  vytržení, jenže po pár  měsících, kdy  přišly na  řadu  úsporné baličky stát  měl od občanů  peníze  zpět  a ještě  mu  pomalu  a jistě byly  odebírány sociální a  životní jistoty. 

Když už  není odkud  brát na řadu  přijde občan, kterému vezmeme  veškeré životní   jistoty a  ještě  mu  nevybíravým způsobem šmátráme v peněžence, tedy  v jeho příjmech, které již byly  státem jednou zdaněné. Nedivme se pak, že  z výdělku občana si  stát, tedy  Ti, kdo  zde  rozhodují o  nás  bez  nás vezmou  daleko  více finančních prostředků, než je  zdrávo  a  prakticky velkou  část  občanské společnosti posouvá   za  hranici  bídy a  nouze. Holedbají se všudypřítomnými  průměry, ale  kolik občanů této země  se svými platy  a životní  úrovni  vejde do těchto zcela  nadhodnocených kriterii.  Je třeba  na rovinu  říci, že  tento stát  drží na svých  bedrech stále  více okrádaná občanská  společnost vyjma  oněch   asi 400 000 těch, kteří mají  díky  těmto a  podobným praktikám ve  svých rukách moc a  bohatství.

Jak  svobodný  se  cítíš  občane v této zemi bez  práce, sociálních, pracovních a  životních jistot? Jak svobodný se  cítíš, když jsi na  každém kroku okrádán  jinými  vrstvami  spoluobčanů, kteří  chtějí být za  každou cenu ve  svých  životních hodnotách a  postavení  ve společností  bezcharakterně  na  vyšší životní úrovni, aniž  by stejným způsobem jako Ty přiložili ruku k dílu, přitom zcela  zjevně přehlížejí, že  Ty svou poctivou práci nejsi schopen uživit rodinu  a  kde přijdeš, tam  vidíš  nataženou ruku  těch, kdož si myslí, že svým postavením jsou ve svých životních nárocích více, než  obyčejný  občan této země.

 

  Januš Adamus

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.