Uhl si plete nejen pojmy, ale i dnešek s minulostí

logoCo  vše lze zakomponovat do jednoho článku  nám  předvedl Petr  Uhl v sobotním Právu. Srovnává  nesrovnatelné, niž by  k tomuto měl nějaký  důvod, zabředá zcela  nepochopitelně do minulosti a to jen proto, že se  poslankyně za KSČM Ivana  Levá vyjádřila kriticky  k amnestii, která v těchto dnech proběhla.

 

Myslím si, že Petr  Uhl  vždy  vše  velice zjednodušoval, zabředal do zcela neúnosné a  nekritické  humanity. Ono totiž  stejný  názor  na  onu   amnestii, kterou nikoli v roce 1989, jak  je mylně  uvedeno v jeho  článku, ale k  1. 1. 1990 vyhlásí Václav  Havel, mělo tehdy více jak 80 %  občanů tohoto státu. Tedy  opět  nám tady  Petr  Uhl   podává  zavádějící  informace, informace typu mrtvého  studenta  Šmída na Národní třídě, která měla v období  převratu  rozohnit  občanskou  společnost  „ do  červena “, proti tehdejšímu režimu. Dnes se hovoří o tom, že  oni   amnestovaní se  zpětně podíleli  asi  na 8 až 10 % trestných  činů, včetně těch nejhorších Myslím si, že ani toto není pravda již  z pohledu toho, jak  velkým navýšením  se trestná činnost  v těchto letech u nás  prezentovala. Byl to  gigantický nárůst a  společnost tím také očividně velice trpěla.

 Myslím si, že stejný  názor  jako poslankyně KSČM Ivana Levá má mnoho občanů této země a  nemusejí  být notně sympatizující  s politikou   a  názory  KSČM. Tady se mi zdá, že Petru Uhlovi ujely  nohy  a  že spadl   jak se  říká „ na  hubu “. Domnívám se, že i  Uhl  žije  mimo realitu dnešních  dnů a  nevidí   skutečnost toho, jak ona drobná trestná činnost okrádá tuto společnost. Denně jsou v této zemi  zadrženy stovky a možná i tisíce lidí  při krádežích různého  druhu, které nepřekračovaly onu magickou  hranici, kdy  již  šlo o trestný čin a  přesto bylo a je  mnoho takovýchto činů nepotrestaných.

 Vím  o čem píší, pracuji  v bezpečnostní agentuře a  denně se setkávám  opakovaně  s lidmi, kteří si  svou trestnou  činností přivydělávají na své  živobytí. Myslím si, že to není ani tak jejich vina, ale  vina tohoto  systému, který vládne  v této zemí a jež  je tak  chráněn  slovně i perem lidmi, jako je třeba Petr Uhl. Myslím si, že to co předvedl  Petr Uhl ve svém  článku  byla  ona demagogie, kterou on  na druhou  stranu  tak zběsile  ve svém článku kritizuje.

Myslím si, že  je dnes  zbytečné podsouvat  KSČM cokoliv  z minulosti, ale je  vidět, že Petr Uhl  ani po dvaceti letech žádné  rozdíly  mezi  KSČ a KSČM nevidí, asi  i jemu v podstatě asi zeslábl  zrak, na  mnohé  jako  Václav  Havel  zapomněl, nebo si rozpomenout nemůže, ale   levicová KSČM  mu stále  leží  v žaludku, žel disidenta  novému  myšlení nenaučíš.

                                                                                  Januš Adamus

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.