Ladná Vendula

vendula1Když jsem zaslechl zprávu o zveřejnění jakýchsi odvážných fotografií zastupitelky města Jindřichova Hradce za KSČM, které měla na svém facebooku vystavit jako bezpartijní zastupitelka zvolená za KSČM, Vendula Kroupová, nevěnoval jsem tomu velkou pozornost.

I já jsem kandidoval do tohoto městského zastupitelstva, ovšem na nevolitelném místě, takže jsem na předvolebních schůzích, kdy jsme všichni kandidáti za KSČM tvořili volební program, poznal půvabnou studentku vysoké školy Vendulu Kroupovou. Musím říci, že má sebejisté vystupování, a tak jsme souhlasili s tím, dát ji na volitelné místo. Mělo to své opodstatnění. Ukázali jsme ostatním stranám, že se nebojíme dávat důvěru mladým lidem, i když jsme dobře věděli, že začátky politické kariéry mohou být těžké.

vendula2

To, jak je Vendula aktivní na zasedáních zastupitelů, zatím nevím, ale když se jí zastal i starosta Jindřichova Hradce (za ČSSD), nemůže to být špatné. Potom jsem si otevřel internet a nestačil jsem se divit, protože jsem narazil na jakousi anketu stránek Novinky.cz pod zavádějícím názvem »Jak se vám líbí rudá Vendula….«. Citát asi nebude přesný, ale takto zneuctít mladou dívku, hlavně u těch, kdo ji neznají, mi připadalo příšerné.

Tak jsem se také podíval, co vlastně Vendula Kroupová na svůj facebook vystavila. Můj dojem je ten, že se pokoušela, možná i nešťastně o uměleckou fotografii, možná pro nějaký modeling, ale rozhodně to nebyly pornografické obrázky, za které by se musela stydět. Můj názor je ten, že se dělalo mnoho rozruchu pro nic, ale protože se jednalo o zastupitelku za KSČM, navíc bezpartijní, věc se musela rozmazat.

Nevím, kdo si vymyslel zavádějící nadpis »Rudá Vendula«. Možná, že těmi podle mne nezávadnými fotografiemi hnula žlučí různých puritánů a mravokárců, z nichž někteří možná v soukromí dělají mnohem horší věci, které by byly i na kriminál. Nebo Vendule závidí její ladné křivky a to, že se jí nemohou rovnat, protože ty jejich nemožné pupky a faldy by byli na pořádnou ostudu.

František HADAČ, Jindřichův Hradec

http://www.halonoviny.cz/articles/view/228087, 18. 10. 2011

 Pozn. red.: Krásná dívka, která se nemá za co stydět. S těmi fotkami měla přijít před volbami.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.