Poučení

 

kaddafi5
 
Libyjský vůdce Muammar Kaddáfí je mrtvý.

Kaddáfí zemřel jako hrdina, jako bojovník, který bránil do posledního dechu své rodné město, kde po dva měsíce zabíjely bomby NATO. 

Nezradil svou vlast, neutekl do jiné země, i když mu to bylo opakovaně nabízeno a zemřel hrdinskou smrtí doma, při obraně své vlasti. Je mnoho takových vůdců jiných zemí? Ne.

Čest jeho památce  !

 

Jen velmi málo lidí si neuvědomuje, že smrt z Muammara Kaddáfi udělalo hrdinu, mučedníka, symbol odporu proti cizí agresi. A to nejen v Libyi!

Agrese proti Libyi ukázala mnohé.

Že NATO je nástroj agrese, říkali komunisté dávno. Že se nezastaví před ničím, překroutí jak diplomatické rezoluce, budou lhát a podvádět, aby zakryli vlastní zločiny a nevyhlášenou válku proti suverénnímu státu.

Nestačí dnes konstatovat, co vedlo Západ k agresi – nesplacené dluhy či lačnost po libyjské ropě.

Byla to slabost tohoto režimu. Z čeho pramenila ?

Libye doplatila na to, že lidé dostali všechno až příliš snadno. Tím si toho nevážili, nenaučili se ani pracovat, neboť i na to si pozvali cizí dělníky. Nenaučili se ani tyto vymoženosti bránit. Demonstrovat nestačí. „Revoluce má cenu jen tehdy, když se dovede bránit,“ říkal V.I. Lenin.

Arabské armády jsou vždy a všude k ničemu. Libyjskou armádu neposílily nákupy množství zbraní ať z Východu nebo Západu. Byla na nic, a to se prokázalo i letos.

Režim si vypěstoval zrádce a zaprodance. Diplomaté první obrátili kabát, zřekli se své země. Loutky v rukou novodobých kolonialistů, budou navždy žít v opovržení. Nikdy si nebudou jisti, kdo se k nim přiblíží v sebevražedném úmyslu, aby je zprovodil z tohoto světa.

Libyi se podařilo ještě oslabit a izolovat diplomaticky, tak i v počáteční fázi proti němu postavit i příslušníky levice umnou propagandou. V době, kdy bylo třeba burcovat světové veřejné mínění proti válce, i Halo noviny převzaly rétoriku všech buržoazních sdělovacích prostředků. (1, 2)   

Sedm měsíců odporu věrných proti přesile NATO budou přesto příkladem všem vlastencům, jak bránit svou vlast. Agrese ukázala plně úmysly Západu, otevřela oči mnohým lidem.

Boje v Libyi jen tak neskončí. Vymoženosti a svoboda jsou však pryč. Bohužel v Libyi neznají památná slova našeho prezidenta Svobody: „Nezapomeňme, jak snadno jsme svobodu ztratili, a jak těžce jsme ji museli vybojovat zpět.“ Poznají to na vlastní kůži.

Ať je to poučení pro všechny. 

 

(1) Hasan Charfo: Úsvit pro národy arabského světa. http://www.halonoviny.cz/articles/view/216948 (úžasný úsvit, že, pane Charfo? pozn. red. NoS)

 

misrata

 

2) „Představitelé arabských komunistických stran zúčastnivších se tohoto setkání zasílají svůj pozdrav revoluci libyjského hrdinného lidu a vyjadřují svoji podporu pro jeho boj za odstranění zabijáka Kaddáfího, který neváhá, kvůli udržení své moci, likvidovat svůj národ tanky, letectvem a raketami …“ Společné prohlášení arabských komunistických stran. Přeložil Hassan CHARFO. http://www.halonoviny.cz/articles/view/219070 
    

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.