Jak se kradou auta

policie1   Došle e-mailem …

Jelikož pracuji ve státní složce, kterou zde většina dobře zná a nemá ji v lásce, chtěl bych tímto vám poukázat na zařízení a způsob odcizení motorového vozidla. Jako technik jsem se dostal k ohledání vozidla,které bylo předchozí den stíháno hlídkou PMJ Praha do obce na Praze – východ. Jednalo se o Audi A8 – šedé metalízy s označením Audi S8 na libereckých značkách. Toto vozidlo mělo být kontrolováno hlídkou policie v Praze.

 Když toto vozidlo chtěla hlídka zastavit, vozidlo se dalo na újezd a pokračovalo rychlostí 200km/h směr z Prahy. Jelikož je na Praze východ momentálně stavba kruhového objezdu, toto vozidlo nemělo jedinou šanci ve výše uvedené rychlosti toto postřehnout a v rychlosti cca 180km/h doslova prolétlo stavbou a skočilo do pole. Hlídka policie PMJ k tomuto vozidlu přijela v době, kdy již osoba řidiče na místě nebyla. Byla noc, asi 03:20 hodin, všude tma, žádné světlo v okolí pouze pole. Na místo byl povolán psovod a vozidlo bylo odtaženo na odtahové parkoviště, kde jsem druhý den provedl ohledání.

 A teď se držte, ve vozidle byla sada kompletních paklíčů na vozidla koncernu Vw, kompletní sada karet pro vozidla renault, čtečka klíčů a dálkových ovladačů, cca 1000ks nevyplněných zelených karet od pojišťovny alianz, čisté technické průkazy české + ukrajinské, krabice ukrajinských registračních značek + označení, další elektronika pro nastartování vozidla.

 Dále ve vozidle bylo zařízení, které bylo ukryto v papírové krabici od papírů do tiskárny.

 Z této krabice byl kabel, který ležel u zásuvky na 12V. V krabici  byly tři malé větráčky jak od počítače a od každého větráčku anténa, celkem tři, každá pro jinou frekvenci. Když jsme toto zapojili, všem spadla brada.

 Jednalo se o rušičku telefonního signálu a to pro všechny frekvence.

 Všem mobilní telefony během 10 sekund ztratily signál a to pozor, i vysílačka ve služebních vozidlech. Toto zařízení funguje cca do okolí 2 km a vyruší pozor – komplet signál pro všechny mobilní sítě a vysílačky.

 Důvod je jasný, při odcizení vozidla se toto zařízení zapojí a v tu chvíli nejde v činnost žádné zařízení upozorňující majitele (magic car, scherlog, mob. telefon, vysílačka, atd.), prostě v okolí nic nefunguje. Vyřadí to z činnosti i náhodného kolemjdoucího, který vidí krádež vozidla. Druhý důvod je, že toto zařízení vyřadí i policii při pronásledování – mobily, vysílačky s operačním. Každopádně ztratil jsem všechny naděje pro zabezpečení vozidla, snad již pouze mechanické. A pak si kupujte alarmy a vyhledávací systémy do vozidla.
Ještě upozorňuji, že vozidlo audi nebylo v pátrání a bylo psané na 26letou mladou holku, která uvedla že vozidlo půjčuje všem kdo ji o to požádají.

 Za přítele má údajně cizince. Vozidlo stojí na Praze 8 a to v ulici  Pernerova, tak pozor na toto vozidlo !!!! Vozidlo již bylo předané, ale zař. na krádeže vozidel máme zajištěné. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.