To se nám to vládne…

 

kalousek… když nikdo nenese žádnou odpovědnost…

Více než dvacet let se v této zemi lže a krade, nejhorší na tom je však to, že se tak děje zcela veřejně a pokud se přece jen hnou ledy, pak je tu snaha vše zpochybnit, zakrýt, ututlat, či přejit do protiútoku a druhou stranu očernit či nařknout z estébáckých praktik, či z nekompetentnosti a podujatosti. Takto lze chápat vše to, co v poslední době lze slyšet z úst sebevědomého a národem velice milovaného ministra financí Miroslava Kalouska. Dle jeho slov, lze toto chápat také takto, že takováto činnost, která tady desítky let nebyla s ohledem na provázanost politiky s korupcí a mafiemi všeho druhu, je tomuto státu nepotřebná a když se začíná  blýskat  snad na lepší časy a chceme sjednávat  nápravu, pak je to  bezprecedentní policejní útok na legální rozhodovací mechanismy státu. Kalousek jako by jinými slovy také dodal, opovažte se proti tomu něco dělat, se zlou se potážete.

Jak krásně řečeno, jinými slovy, nechme rozhodovat o všem stát, potažmo všehoschopné a zkorumpované politiky, které již dopředu hájí imunita beztrestností, jenž si sami jako neomylní bohové sami navrhli a také i schválili. Pokud tedy Kalousem v tomto případě otevřeně hovoří o policejním státě, pak mu je třeba otevřeně říci, že občan tuto skutečnost již mnoho let zná. Ono totiž pokuty stanovené státem jsou tak vysoké a likvidační, že si občan nedovolí ani škytnout a to platí i pro toho největšího nepřítele tohoto pseudodemokratického režimu, v případě problémů, je pak opravdu lepší si koupit provaz.

Myslím si, že toto není jenom o oněch dvou lidech, kteří mají být vyšetřováni v souvislosti s letadly CASA, ale o tom, že takovéto praktiky bez odpovědnosti musí jednou skončit. Možné je, že si Kalousek zákony a paragrafy vysvětluje jinak, ono za těch více jak dvacet let, co je u koryta bylo schváleno tolik nesmyslů, a vše jen proto, aby šlo tento stát snadněji okrást a rozkrást. A o tom, že se jim to náramně povedlo, svědčí rozkradená a vytunelovaná země s dnešním dluhem necelých 2 bilionů korun. V této souvislosti bych chtěl připomenout nezadluženou zemi za minulého režimu s mnohamilionovými aktivy v zahraničí.  

Chce to opravdu vytvořit velkou skupinu poctivých vyšetřovatelů z řad profesně nejvzdělanějších odborníků na právo a ekonomiku a rozbít tu politicko-ekonomickou mafii a gangy zlodějů, kteří okrádají stát, potažmo občany a myslí si, že jsou neprůstřelní. Kalouskovi je třeba rozhodně vzkázat, že nic nebude promlčeno, že toto rozkradení země bude jednou vyšetřováno v intencích slov, padni komu padni a že k tomuto budou i vynášeny odpovídající rozsudky. Je třeba důsledně prověřit práci a financování všech ministerstev, rozkrýt, jakým způsobem byly dělány výběrová řízení a proč na některé nebyly dělané vůbec. Zákonem schválit, aby na každý takovýto akt bylo povinné vypsat výběrové řízení, které by mělo být zcela průhledné a dostupné komukoliv. Měli by být pod ním podepsaní všichni, kdož o něm rozhodují a schvalují jej s odůvodněním, proč byl vybrán zrovna tento dodavatel. 

Co také mohou prozradit o Kalouskovi jeho slova o skandální manipulaci se zákony či paragrafy, když v této souvislosti hovoří o lžích a policejní zvůli, cítí se snad Kalousek být neomylným, či dokonce bohem, je opravdu tak čistý, že nikdy nelhal, možná bychom i jemu mohli mnohé připomenout. Dlouhodobá legální praxe, o které Kalousek hovoří, nemusí být až tak legální, neboť i ony zlodějiny a korupce se do ní promítá. Ona legální praxe o které tak vehementně hovoří Kalousek dovolila rozkrást a vytunelovat tento stát a  v současné době bezprecedentně okrádá i její občany. Problém tohoto státu je, že nikdo z politiků nenese žádnou odpovědnost a je ze zákona beztrestným. Tady nejde jen o politické projevy, jak by se někomu mohlo zdát, ale o mnohem více, proto jsme tam, kde jsme.

Kalouskova dedukce o kmotrech je stejně scestná, jako jeho řeči o mediální poptávce po stíhání politiků, na druhou stranu musí si i politik uvědomovat, že i on je zodpovědným, jenže říkejte to Kalouskovi, který má vžito, že politika je beztrestná a politik nenese za nic zodpovědnost, tedy jinými slovy, že si může dělat, co chce. Kalousek jedním dechem říká, že pro svá tvrzení o kmotrech nemá žádné důkazy, tedy prostě pere čistou vodu, druhým pak, autoritativně vylučuje obvinění Vlasty Parkanové.

Pokud analytici ministerstva financi dali orgánům Policie a Vrchnímu zastupitelství v Praze materiály o hospodářské trestné činnosti mnohých subjektů, pak se divím, že samotné ministerstvo nepodalo trestní oznámení, když důkazy o krácení daní, či jakýchkoliv jiných trestních činech mají ve svých rukách. Ono i nad vynesenými pokutami ministerstvem financi, které zdá se byly oprávněné a které se nakonec nekonaly, jakož i o odpuštěných daních, se musí slušný člověk zamyslet, je v tom mnoho sporného.

Nevím proč Kalousek v této souvislosti tak vznětlivě hovoří o útoku na slušný a právní stát, já si opravdu nemyslím, stejně jako mnoho milionů občanů této země, že tento stát se ke svým občanům chová slušně a už vůbec ne, že žijeme v právním státě. Máme také hodně daleko k demokracii a rozhodně nejsme ani státem demokratickým. Hovořit o ničem, je doménou mnohých politiků, jak může Kalousek hovořit o kmotrech, jako by s nimi denně obědval či večeřel, na druhou stranu tady hovoří o institutu mlčenlivosti, která mu zabraňuje o čemkoliv hovořit, čímž si Kalousek plive sám na své zuby. Jenže v této zemi mnoho let vládla jeho bývalá KDU-ČSL, kterou opustil, když si uvědomil, že tato strana je již nevolitelná, kolik kotrmelců, je člověk schopný udělat za svůj život, jen aby to vynášelo.

Kalousek dlouhá léta pracoval i na ministerstvu obrany /myslím si, že toto je ne zrovna odpovídající název tohoto ministerstva /, kde se uzavíralo mnoho nevýhodných smluv či výběrových řízení, nakupovala se předražená a závadná vojenská technika, ale myslím si, že pokud tady jednou zavládne spravedlnost, pak dojde i na tyto kauzy. Kalousek, byl i ministrem v Topolánkově vládě, já bych si nebyl až tak jistý, že tam bylo vše v pořádku, mnoho kauz, které se týkaly jeho, bylo nakonec zameteno pod koberec a ani on, nebyl schopen mnohé vysvětlit, mnoho otázek tedy zůstalo nezodpovězeno. Oni kmotři ovládali a ovládají nejen ODS a ČSSD, ale i ODA, KDU-ČSL, stranu Zelených, či TOP9 a VV, tedy všechny strany, které se tady za více jak dvacet let vystřídaly ve vedení státu.

Pokud politik neponese žádnou odpovědnost a je chráněn imunitou, pak to nikdy v této zemi nebude dobré. Hovoří se teď o imunitě na období, kdy bude politik činný, tedy v době výkonu své funkce a ne doživotně, i to je chyba, která nic neřeší a nezmění. Pokud neponesete za svá rozhodnutí odpovědnost, pak můžete tady i nadále vykládat báje o kmotrech a korupci, či o tom, že Česká republika je právním demokratickým státem. Ono i výklady Ústavního soudu jsou  co se  týče práva, různě a mnohdy si protiřečí, stejně tak výklady, či posudek té které instituce, prostě  v bordelu se dobře vládne.

Januš  Adamus

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.