Žádám vyšetření vraždy Muammara Kaddáfího

Hlas Ruska dostal dopis vdovy Muammara Kaddáfiho paní Safie Farkašové. Redakci předala tento dopis její sestra paní Fatima Farkašová.

„Na památku porážky mé milované země v důsledku útoku NATO, která v ní zasela chaos, rozvrat a nepokoje mezi obyvateli. Věnuji toto poselství také památce mého muže, mučedníka a hrdiny Muammara Kaddáfiho a mého drahého syna Asada al-Žusura a také těch, kdo byli s nimi onoho dne 20. října 2011, když sily NATO ostřelovaly konvoj hlavy státu a pak předaly jejich raněná těla k roztrhání zločincům, kteří je bestiálně zavraždili.

Činy těchto vyvrhelů nejsou slučitelné se žádným existujícím náboženstvím. Navíc spáchali další zločin: dodnes nevydávají těla těchto padlých mučedníků, což v lidských dějinách ještě nebylo.

Žádám, aby všechny členské státy RB OSN, Evropská unie a všichni, kdo se zúčastnili vraždy těchto mučedníků anebo byli přímo nebo nepřímo napojeni na tento hrozný zločin, odhalili konečně místo pohřbu jejich těl a předali je příbuzným, aby je mohli důstojně pohřbít.

Žádám rovněž Africký svaz, aby zahájil pečlivé vyšetřování vraždy zakladatele této organizace hrdiny Muammara Kaddáfiho a všech, kdo byli zavražděni spolu s ním v tento den.

Žádám všechny organizace na ochranu lidských práv, aby mi pomohli navázat spojení s mým synem Seifem al-Islámem, který byl izolován od všech členů naší rodiny od okamžiku jeho zatčení, s ohledem na to, že je absolutně nevinen ze všech bodů obžaloby. Jeho jediný zločin spočívá snad v tom, že varoval libyjský lid před hrůzami, jež dnes zažívá Libye.

Seif al-Islám byl vždy znepokojen problémem lidských práv v zemi. Dosáhl osvobození z amerických a evropských vězení radikálních islamistů a věnoval se jejich návratu k normálnímu životu. Někteří z nich mu poskytli slib ohledně svých dobrých záměrů, ale teď žádají jeho vydání za účelem popravy.

Na památku druhého výročí smrti mého muže, syna a jejich spolubojovníků věřím, že můj hlas bude vyslyšen světovým společenstvím jako hlas manželky a matky ve vyhnanství.“

Ze stránek – Hlas Ruska: http://czech.ruvr.ru/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.