Polské střípky (3)

polskoNynější prezident a premiér – oba Kazcynští – vytvořili v Polsku svérázný způsob vlády, kterému se v Polsku říká „Kačyzmus“ a celému Polsku „Kačerland“.

Koluje o něm řada vtipů, jako např.:

Jaruzelski ukázal, jak je těžké vládnout, Kwasniewski ukázal, jak je lehké vládnout, Walesa ukázal, že každý idiot může vládnout, Kaczsynski ukázal, že ne každý musí vládnout… image212

Kaczyzm stop – ukazuje transparent z demonstrace gayů a lesbiček, která se konala v Krakově. Protestovali proti nesnášenlivé politice, v jejíž pozadí stojí, kdo jiný, než katolická církev. Proti demonstrantům s duhovými vlajkami se shromáždili bigotní katolíci pod heslem „Bůh, čest a vlast…“ a spolu s nimi v jednom šiku … neofašisté.

V novinách jsou další zajímavé články, jejíž názvy hovoří samy za sebe:
„Vítězství hlouposti nad rozumem“ (35. pokračování seriálu Pravdivá historie církve v Polsku),Fundamentalismus a práva člověka“ – o semináři v Evropském parlamentu.
Přináší také velmi odvážné články a odhalení církevních skandálů, např. v článku o tom, že studenti bohosloví sice milují Boha, ale ještě více svého partnera …

Internetové stránky novin: http://www.faktyimity.pl

Z dopisu Pravoslava Dolanského

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.