Zeptal bych se Petra Tlučhoře….

logoOpravdu nevím jak legitimní či  demokratické  je  jednání  ODS  v  souvislostmi  s obstrukcemi, které  používá  při  projednávání a schvalování  návrhu  zákonů, které  předložila  ČSSD ve spolupráci s KSČM / zde zcela pominu označování pravicových masmédií termín levicové strany, ČSSD levicovou stranou žel není a  nikdy nebyla / ,  které   konkrétním způsobem  bojují proti  zbídačování  občanské společnosti. To  co  děla obstrukcemi  ODS mi spíše připadá  jako anarchie a  neúcta k lidu této  země.

Osobně se ptám Petra  Tluchoře na  nedávnou minulost, kdy  jste coby  vládnoucí  strana spravovali tento  stát / dokonce i s ČSSD / a tunelovali, rozkrádali a  rozprodávali tuto zemi, kde jste  byl konkrétně Vy a zdali to bylo také  legitimní. Ptám  se, můžou  občané  této země  za  to, co  jste  jako politici a  špatní  vládcové a  hospodaří této země  s  tímto státem  udělali? Ano, je  mi jasné, že  již  není  z čeho  brát a na  řadu přišel  občan, za  20 let  jste  mu  poškrtali  všechny životní jistoty a stále  více  mu nestydatě  hrabete  v jeho  peněžence. Aby to  nevypadalo  jako  ve  zdivočelé  zemi, používají se různé  triky  ke  klamání občanské  společnosti, jste si totiž  vědomí, že tužka a papír  snese  vše. Jenže  v této  zemí  průměrnou mzdu  bere jen  pár  procent lidí, zbytek je   dost  hluboko pod  ní a  mnohé  firmy platí jen  minimální   mzdu.

Stále  více  stoupá nezaměstnanost, kde  kdo se  snaží  na státu  vydělat  na jeho  vlastních děravých zákonech, jenže ty neschvalovali lidé, ale Vy politici a k tomu  jste si ještě odhlasovali beztrestnost. Špatnými smlouvami a  následnými arbitrážemi jste připravili stát beztrestně o miliardy korun, za  nehty  Vám  mnohým zůstaly úplatky a  kauz korupce, které šly do  ztracena  bylo  v této zemí za  ta  léta dost. Ruka , ruku  myje, vše  šlo do  ztracena, jen pár  rybek   bylo  obětováno, aby  koza  zůstala  celá a vlk  se nažral.

Tvoří  se  zpětně   kapitalistická  smetánka, kde  kdo by se do ní  chtěl počítat a má nataženou ruku nejen ke státu, ale i k občanům a  dře  je  z každé koruny. Na druhou stranu asi nechodíte po Praze, já tam občas jezdím a je to opravdový  hnus, a čím  že se to Praha tolik pyšní především  všudy  přítomnými  bezdomovci, žebráky, prostitutkami, feťáky, zloději  všeho druhu, předraženým zbožím a neuvěřitelným smetištěm a  nepořádkem konče, to je  Praha dnešních dnů.

Připočtěte si k tomu všemu i  tu  tři čtvrtě  milionovou  armádu nezaměstnaných a  dalších tisíce občanů, kteří již  nedosáhli na  žádné sociální  sítě, jsou totiž mimo ně. Nakonec  je třeba na  Váš  účet připsat také tisíce těch, kteří  raději odešli  z tohoto světa, neboť nevydrželi  to, co jste na jejich bedra naložili. Uctíváte idoly, které se Vám hodí do karet, jenže těch  bezejmenných, jenž z těchto či podobných důvodu ukončilo svůj život jsou tisíce, tito  svými činy  žalují  Váš  režim., to ale  nechcete  vidět a  ani slyšet. Při poslední  cestě z Prahy před  pár dny to byli  dva, jenž skončili  na  kolejích pod vlakem, pět  hodin zpoždění, je  to opravdu  balada.

Opravdu si myslíte, že jste lidem již docela vygumovali mozky? Celých 20 let chráníte  lumpy všeho druhu, ve straně jste jich měli a máte bezpočet, také 20 let jste je všemožně podporovali a  chránili jejich  majetky.  Kde jste  byl  pane Tluchoři, když  OF potažmo  ODS přebíralo stát bez zjevného zadlužení s mnohými  zahraničními aktivy a kdo  dle  Vás  tuto zemi  zadlužil do  dnešního  stavu.  Občané, kteří  dnes  opravdu jen přežívají, kteří uvěřili  Vaším  slibům, které  jste tak  lacino  dávali při plných  náměstích,  když  jste se  drali  k moci?  Ptám se tedy také i na  to, zda  by  byl  také  legitimní  4. odboj a  co já vím, co vše je ještě možné v takovéto  anarchii.

Vám pane Tluchoři nejde o tento stát, o jeho občany, Vám jde o  Vaše  zadky a  blahobyt pro Vás. Ještě před pár  roky byly dostatek  penězi na  kontě důchodového  zabezpečení, ptám se, jaké díry  jste  jimi   látali ve státním rozpočtu. Ptám  se, snažíte se prodlužovat  odchod  do důchodu, ale práci pro lidí  důchodového věku nemáte a  je jich  dost v řadách, které  nestojí na  banány, ale  na  Pracovních úřadech. Také  jste odčerpali  mnoho  finančních prostředků tím, že ač  prodlužujete odchody  do důchodu, na druhou  stranu je  všemocně  cpete  těm, kdož o práci  přišli, jaký to má význam, jistě za takovéhoto stavu se ani nedivím, že státní rozpočet  nelze  naplnit, když  jinými slovy  2 miliony  lidí v důchodu a   bez  práce živí stát a  nedostává na daních ani korunu.

Mohl  bych  psát  do nekonečna takové  a  jiné  příklady, proto  se raději zeptám, takovou ekonomiku a  vše ostatní, co k tomu patří se dnes vyučuje na přeplněných vysokých školách? To nám tedy ale vyrostlo mnoho expertů, kvalifikovaných ekonomů a národohospodářů, ale také  jiných odborníků, jenže  nějak to  v našem státe,  jeho ekonomice a hospodářství  není vidět. Jak  můžeme  naplňovat  státní rozpočet, když  jste  rozprodali továrny a  výrobní prostředky, mnohé  z nich už dnes neexistují nebo  živoří a lidé jsou  bez práce, zato máme  obchody  plné zahraničního  zboží. Tak jak  zadlužený  je  stát, tak zadlužení jsou  i jeho občané a to nejen státním dluhem, ale  i  dluhy  vlastními, neboť  vážou mnohdy konec s koncem, aby   tu  Vaši  demokracii  vůbec přežili. Na tom  vším se přiživují roje bezcharakterních lidí, kterými jste dali do rukou moc, diky zákonům, které jsou  velice v  hodné  pro různé  mafie, než  pro  občany této  země. Jste opravdu elitou  národa, jsem jen  zvědav, jak dlouho ještě  potrvá, než Vás občané volbami vymetou  z lavic  Senátu a  Poslanecké  sněmovny. Ono  to  totiž  po  dvaceti letech  vlády pravice v této zemi  vypadá jako v banánové  republice.

 Januš  Adamus

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.