Deset důvodů, proč bychom měli zaútočit na Írán

iranKdyby to nebylo tak pravdivé, satira Davida Swansona by byla k popukání  

1. Írán vyhrožoval, že se bude bránit, bude-li napadený, a to je válečný zločin. Válečné zločiny musí být potrestány.

2. Moje televize říká, že Írán má jaderné zbraně. Jsem si jistý, že tentokrát to je pravda. Přesně jako Severní Korea (KLDR). Jsem si jistý, že jsou příště na řadě. My vybombardujeme jen ta místa, kde vážně opravdu jsou jaderky a která jsou v ose zla. Vyjma Iráku; ten se lišil.

3. V Iráku to nešlo až tak špatně. Když zvážíme, jak hnusná je jeho vláda, je lepší, s tolika zanechanými nebo mrtvými, jej opustit. Opravdu, líp to vyřešit nešlo, i kdybychom to byli plánovali. 

4. Když vyhrožujeme, že odstřihneme íránskou ropu, Írán vyhrožuje, že odstřihne íránskou ropu, což je naprosto nesnesitelné. Co bychom bez té ropy dělali? A co je dobrého na tom ji kupovat, když oni ji chtějí prodávat?

5. Írán byl tajně za 11. zářím. Četl jsem to na internetu. A kdyby nebyl, tím hůř. Írán po celá staletí nezaútočil na žádný národ, což značí, že jeho útok přijde zaručeně hodně brzy.

6. Íránci jsou náboženští blázni, na rozdíl od Izraelců a Američanů. Většina Izraelců nechce napadnout Írán, ale zbožná izraelská vláda chce. Protivit se tomuto rozhodnutí by bylo hříchem proti Bohu.

7. Íránci jsou tak pitomí, že když vraždíme jejich vědce, snaží se najmout prodejce aut v Texasu, aby najal drogový gang v Mexiku, aby zavraždil velvyslance Saúdské Arábie ve Washingtonu, a potom to neudělají – jen abychom my vypadali špatně, až je za to budeme honit. Oh, a pitomci by měli být bombardováni. Nejsou civilizovaní.

8. Válka je dobrý čas pro ekonomiku USA, a pro íránskou také. Jednotky rozmístěné v Íránu by kupovaly veteš. A ženy, které přežijí válku, by měly větší práva. Jako ve Virginii. Íráncům to dlužíme po té nešťastné náhodě v roce 1953 (operace CIA k odstranění šáhova předsedy vlády Mosaddeka, který znárodnil íránská ropná pole, čímž si získal přízeň lidu; pozn.překl.).

9. Je to jediný způsob, jak celou oblast sjednotit. Buď vybombardujeme Írán, a ten nám odpřisáhne věčnou lásku, nebo, bude-li to nutné, okupujeme Írán, abychom jej osvobodili jako jeho sousedy.Což by nemělo trvat dlouho. Podívejte, jak dobře to už funguje v Afghánistánu.

10. Nechtějí nám vrátit trůn.

Už bylo řečeno dost.

David Swanson, „ColdTypeReader“ (překlad Vladimír Sedláček)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.