Dva příklady k zamyšlení

Velitel kasáren v Košicích odmítl předat kasárny sovětským vojskům. Spolehlivý zdroj ze západního zahraničí pustil do éteru, že tento velitel kasáren spolupracuje s Rusy na okupaci ČSSR.

Davová psychóza byla téměř okamžitá!

Dav pomatenců honil jeho ženu a dceru nahou téměř po celých Košicích. Velitel kasáren se po tomto incidentu zastřelil a jeho manželka s dcerou spáchaly sebevraždu!

Druhý příklad: Ředitelka školy učila v tomto období děti ruské písničky a vedla je k rozvážnosti. Její manžel, učitel na stejné škole, vedl děti k veřejným protestům proti vojskům SSSR. Po prověrkách ředitelka školy byla vyloučená z KSČ, její manžel prověrkami prošel a stal se ředitelem školy. Neměl tento „Obrodný proces“ hodně společného s rokem 1989?

Rok 1968 nebyl žádný obrodný proces o žádné demokratizaci společnosti, ale o selhání pokusu o odstranění socialistického sociálního systému v naší zemi, což byl důvod vstupu vojsk Varšavské smlouvy do naší země.

Pokus, za kterým stál Alexander Dubček v čele země. Dubček konečně odhalil svou pravou tvář v roce 1989, kdy se během úspěšného pokusu o odstranění socialismu postavil na tribunu vedle Václava Havla a z titulu realizace jeho veřejné funkce v období po roce 1989 se veřejně podílel na začátcích ekonomické, morální a politické devastace naší země.

Je to náhoda?

Zkušenost z vašeho nejbližšího okolí jistě potvrdí, že mnoho organizátorů akcí roku 1968 se zúčastnilo organizace akcí v roce 1989 a následně po ní.

  • Pozn.: O případu z Košic byl natočen film : „Tobě hrana zvonit nebude“ ČSSR, 1975. YouTube:

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.